Hirdetés

IFA 2016: új és egyben érdekes egerekkel jelentkezett a Logitech

Három eszköz közt átkapcsolható, illetve csendes működésű virtuális rágcsálók ezek, amik az árammal is takarékosan bánnak.

A jelenleg is zajló berlini IFA kiállításon a Logitech is képviseltette magát, ahol három egeret mutattak be a nagyközönségnek a klasszikus teljes névvel, de megújult céglogóval ellátva. Egyikből sem hiányzik a vállalatra jellemző innovatív megközelítés sem, és ezáltal kiválóan alkalmazkodnak a mai trendek által felállított követelményekhez is.

Akár a Rio de Janeiro-ban idén megrendezett olimpia is adhatta volna a névadás apropóját a Logitech M720 Triathlonnak, de más a helyzet. A szóban forgó vezeték nélküli egér három különböző környezetben is használható, amelyek között egy gombnyomással lehet váltani, amit Easy-Switch technológiának neveztek el. Az egeret egyszerre három eszközhöz lehet csatlakoztatni, amelyek Windows, Mac OS, Chrome OS, Android és Linux operációs rendszereket is futtathatnak. A mellékelt Logitech Options programban a beállítások operációs rendszerenként testre szabhatók. A kapcsolat Bluetooth-on keresztül, és a saját Unifying vevőn át is kiépülhet, az utóbbi esetben 2,4 GHz-en.

A Logitech M720 Triathlon, kattintva a galériában további képek találhatók
A Logitech M720 Triathlon, kattintva a galériában további képek találhatók [+]

Összesen nyolc gombot kapott a jobbkezes ergonómiájú elektromos rágcsáló, görgője pedig átkapcsolható a gyors szabadonfutó és a lépésenkénti pozicionált üzemmód között. Egyetlen AA szárazelemével optimális esetben két évig is elcincog, 115 x 74 x 45 milliméteres méretéhez pedig 135 grammos tömeg társul, beleértve az áramforrást is. Optikai szenzora 1000 dpi érzékenységgel rendelkezik, ami a legprofibb játékos igényeket ugyan nem elégíti ki, de a tapasztalatok alapján a köznapi feladatokra így is több mint elegendő. Mikrokapcsolói 10 millió kattintásra hitelesítettek. A Logitech M720 Triathlon nagyjából szeptember közepétől érhető el a boltokban, a megszokott két év garanciával, 70 eurós áron.

Teljesen eltérő a koncepció a Logitech M220 Silent és az M330 Silent Plus elnevezésű egereinél; ezeket a minimális zajkibocsátás jegyében készítették. A kattintás érzete ugyanolyan, mint egy hagyományos egérnél, viszont 90 százalékkal kevesebb zajjal jár a gyártó szerint. Az egerek mindemellett a Noise Abatement Society (egy zajszennyezés ellen küzdő szervezet) úgynevezett Quiet Mark jelölését is megkapták. Nano USB vevőegységük az Android kivételével az M720 Triathlon esetében említett operációs rendszerekkel kompatibilis, és legfeljebb 10 méteres hatótávolságot biztosít.

A Logitech M220 Silent, kattintva a galériában további képek találhatók A Logitech M220 Silent, kattintva a galériában további képek találhatók A Logitech M220 Silent, kattintva a galériában további képek találhatók
A Logitech M220 Silent, kattintva a galériában további képek találhatók [+]

A háromgombos, gumibevonatú jószágok az M720-szal ellentétben több színben is elérhetők, és míg az M220 Silent szimmetrikus, így balkezesek által is könnyen használható, addig az M330 Silent Plus jobbkezes. Előbbi 99 x 60 x 39 mm-es és 75,2 grammot nyom, az utóbbi 105,4 x 67,9 x 38,4 mm-es, 91 grammos tömeggel rendelkezik. Érzékenység terén nincs eltérés, ezek is 1000 dpi-t tudnak. A tömegek elemmel értendők, amivel a kisebbik 18, a nagyobbik 24 hónapig is eléldegél. A Logitech M220 Silent 25 euróért, a Logitech M330 Silent Plus 40 euróért lesz elérhető októbertől, 2 év garanciával.

A Logitech M330 Silent Plus, kattintva a galériában további képek találhatók A Logitech M330 Silent Plus, kattintva a galériában további képek találhatók A Logitech M330 Silent Plus, kattintva a galériában további képek találhatók
A Logitech M330 Silent Plus, kattintva a galériában további képek találhatók [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés