Hirdetés

IFA 2016: Logitech G Prodigy – a játékos perifériacsalád

Komplett megoldást kínál a játékosoknak a vállalat az új trióval.

Mind a külső megjelenés, mind a technikai paraméterek tekintetében két nap alatt a cuki kiscicából csúcsragadozó nagymacskává lépett elő a Logitech a 2016-os IFA kiállításon – természetesen csupán átvitt értelemben. Minden bizonnyal nem mi vagyunk az egyedüliek ezekkel az érzésekkel, ha a pár napja megjelent egerei fényében szemléljük a gyártó új gamer termékcsaládját. Három a magyar igazság, plusz egy a ráadás, és úgy fest ezt a Logitechnél is tudják; négytagú ugyanis a frissen bejelentett játékos termékcsalád, a Logitech G Prodigy, amit széles célközönségnek szánnak.

A sort a G213 Prodigy játékos billentyűzet nyitja, teljes mérettel és teljes billentyűkiosztással. Cseppálló réteggel látták el, csuklótámasza és állítható lábai kényelmes használatot biztosítanak. Vezérlése anti-ghosting technológiával is rendelkezik, valamint az elmaradhatatlan RGB világítást is megkapta, amivel 16,8 millió színárnyalatot tudunk beállítani. A beállított színeffektek más Logitech G készülékkel is összehangolhatóak a Logitech Gaming Software segítségével, de a funkcióbillentyűkhöz makrókat is hozzárendelhetünk, és ez a program tudásának még csak elenyésző hányada. Dedikált hangerőállító gombokat is elhelyeztek rajta a numerikus rész fölött. A klaviatúra 218 x 452 x 330 mm-es méreteihez 1,1 kg-os tömeg társul, és kétméteres vezetéken éri el az USB csatlakozót.

A Logitech G213 Prodigy billentyűzete A Logitech G213 Prodigy billentyűzete
A Logitech G213 Prodigy billentyűzete [+]

A vagányabb megjelenésű G231 Prodigy sztereó headseten a mikrofon visszahajtható a fejhallgatóba, ha nem használjuk. A vezetékén hangerőszabályzó és a mikrofont némítani tudó vezérlőpanel található. 40 mm-es neodímium hangsugárzók gondoskodnak a hangok lehető legjobb minőségű visszaadásáról, melyek 32 ohmos impedanciával és 20 Hz-től 20 kHz-ig terjedő működési frekvenciatartománnyal bírnak. A 190 x 180 x 94 mm-es fejhallgató kialakítása vékony és könnyű, nagy és puha párnázása pedig mosáshoz könnyen eltávolítható. Mikrofonja is korrektnek mondható a felhasználási cél tekintetében, 50 Hz és 20 kHz közötti a frekvenciaátvitele és 2,2 kiloohmos az impedanciája, érzékenysége pedig 1 kHz-en mérve -40 dBV/Pa.

A Logitech G231 Prodigy headsetje A Logitech G231 Prodigy headsetje
A Logitech G231 Prodigy headsetje [+]

A trió krémje pedig a Logitech specialitása, a G403 Prodigy gamer egér, amiből rögtön két változat is megjelenik. Egy vezetékes és egy vezeték nélküli, amik egyébiránt minden más tekintetben megegyeznek. Ergonómia tekintetében jobbkezes kialakítású, igény esetén súlyozható a mellékelt 10 grammos nehezékkel, a két oldalára pedig gumírozott bevonatot helyeztek el. Szenzora a legjobbak között számon tartott PMW3366, ami lehetővé teszi az érzékenység 200 és 12000 dpi közötti állítását. A termék 1000 Hz-es lekérdezési gyakoriságú, a nem vezetékes változat kommunikációja pedig 2,4 GHz-en üzemel. A kötöttségektől mentes egér egyébként használható vezetékkel is.

A Logitech G403 Prodigy egere A Logitech G403 Prodigy egere A Logitech G403 Prodigy egere
A Logitech G403 Prodigy egere [+]

Vezeték nélküli változatban is elérhető Vezeték nélküli változatban is elérhető Vezeték nélküli változatban is elérhető
Vezeték nélküli változatban is elérhető [+]

Mindkét változat ezek eredményeképpen 1 ms-os válaszidővel bír, sőt, szinte minden megoldás megtalálható bennük, ami a szétszerelhető G900 Chaos Spectrumban is szerepet kapott. Rendelkeznek a két fő gomb alatti előfeszítő rendszerrel, 20 millió kattintás elviselésére képes mikrokapcsolókkal, illetve a vezeték nélküli változat ugyanúgy tölthető és használható is vezetékkel. A 40g-s legnagyobb elviselt gyorsulás és a 300 ips-es maximális követési sebesség is egyezik, így ezekkel kapcsolatban a korábbi hír tanulmányozását ajánljuk az érdeklődőknek.

A súly mindkettőnél, a vezeték a vezeték nélkülinél eltávolítható A súly mindkettőnél, a vezeték a vezeték nélkülinél eltávolítható A súly mindkettőnél, a vezeték a vezeték nélkülinél eltávolítható
A súly mindkettőnél, a vezeték a vezeték nélkülinél eltávolítható [+]

Közös még a rágcsálókban, hogy tengelyenként 16 bites mintavételezéssel üzemelnek, a sok adatot pedig egy 32 bites ARM mikroprocesszor dolgozza fel. A csúszótalpak összesen 250 kilométernyi siklást biztosítanak, és mindkét egér rendelkezik az RGB világítási lehetőséggel. A Logitech Gaming Software ezúttal is az, ami a beállításra szolgál, érzékenységi profilok, színek, gombok programozása terén (és a Battery Assistant a vezeték nélküli esetében visszajelzi az akku töltöttségét is), de a beállításokat a fedélzeti memória tárolja. Ezzel egy másik gépen a program telepítése nélkül is használható, és a már testre szabott állapot azonnal a rendelkezésre áll.

A beállított dpi értékek között gombnyomással lehet az egér használata során váltani. Mindkettő 124 x 68 x 43 mm-es, de míg a vezetékes csupán 90 grammot nyom, addig a beépített akkumulátor miatt a vezeték nélküli már 107 gramm, ez a nehezéket is behelyezve mindkettőnél további 10 grammal nő. Az USB porttól 2 méterre engedi őket vezetékük eltávolodni, ami persze lecsatolható a wireless példányról.

A Logitech G403 Prodigy gamer egér, G213 billentyűzet és G231 headset szeptembertől lesz elérhető Európában. Az ajánlott kiskereskedelmi árak a következőek szerint alakulnak: a G403 vezetékes változata 70 euró, a G213 80 euró lesz, addig a G231 60 eurós árcédulát kap. A G403 vezeték nélküli verziója szintén szeptembertől lesz elérhető, 119 eurós ajánlott kiskereskedelmi áron. Mindegyik modellre egységesen két év garanciát vállal a Logitech.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés