Hirdetés

IFA 2012: ASUS újdonságok vegyesen

Az ASUS a többi vállalattal egyetemben a mobil termékekre koncentrált az IFA-n, de a többi piac sem maradhat ki, így a már bemutatott új Designo monitorok mellett érkezik az ASUS ROG TYTAN CG8890 asztali erőmű, a kompakt B1 Portable LED-es projektor és az ASUS SDRW-08D3S-U külső DVD-író. Mindemellett most már Európában is bemutatkozott az ASUS AiCloud.

Kezdve a hálózati résszel az ASUS AiCloud a felhőalapú tárolás kényelmét hozza el a felhasználók számára, mindezt egyszerűen használható technológia és szolgáltatások, valamint korlátlan tárterület és megszigorított adatvédelem együttesével. A szolgáltatás részét képző Smart Access segítségével az összes adat az otthoni hálózaton, vagy egy online tárolószolgáltatásban tárolható, és egyszerűen elérhető akár okostelefonról, tabletről, vagy mobil PC-ről, ha van internetkapcsolat. Használatával bármilyen hálózati számítógép felhős tárolóvá alakítható a tetszés szerinti fájlokat megosztva az interneten keresztül, akár windowsos és linuxos gépről, vagy esetleg Macről. A fájlok egyszerűen, egy webes hivatkozással érhetők el. A Cloud Disk éjjel-nappal elérhető adat- és médiakönyvtárat biztosít. Ehhez csupán csatlakoztatni kell egy USB-s tárolóeszközt egy ASUS router, például az RT-AC66U USB-portjához, így az lényegében felhőszolgáltatást elosztó eszközként fog működni. Ennek hála a felhasználók saját médiakiszolgálót üzemeltethetnek gyakorlatilag bármin. Az AiCloud harmadik eleme a Smart Sync, mellyel egyszerűen szinkronizálhatók adatok a helyi tárolóeszközök és egy ASUS WebStorage fiók között. A szinkronizálás automatikus és a háttérben zajlik, garantálva, hogy a fájlok mindig naprakészek legyenek.

ASUS ROG TYTAN CG8890
ASUS ROG TYTAN CG8890 [+]

Az ASUS ROG TYTAN CG8890 egy asztali PC, pontosabban egy igazi erőmű, ami elsősorban a játékosoknak készült. A processzor szerepét egy Intel Core i7-3960X tölti majd be, amit Turbo Gear funkció egy kattintással képes túlhajtani, így a gép újraindítása nélkül ugorhat az alapórajel 4,2 GHz-re, a hűtésről pedig folyadékos megoldás gondoskodik. A monitorra a képet egy NVIDIA GeForce GTX 690 intézi, mely két darab GK104-es lapkát vet be a maximális teljesítmény érdekében. A hangolról ASUS Xonar DX hangkártya gondoskodik Dolby Home Theater technológiákkal, és 116 dB SNR, jel-zaj arányú hangot állít elő, vagyis az alaplapi kodekeknél jóval jobb, de ez nem volt kérdés. Mindezek kiegészítéséhez két 128 GB SSD van RAID 0 konfigurációba kötve, ami több mint elég a mai igényeket nézve. A CG8890 különlegessége, hogy túlhajtáskor (vagyis aktív Turbo Gear funkció mellett) kinyílik a ház oldala, a kiegészítő DEFCON és az alsó rács visszajelző lámpái pedig kék és vörös LED-del jelzik, hogy a rendszer tuningolt órajellel megy. A komponensekből talán már kitalálható, hogy az ASUS ROG TYTAN CG8890 nem lesz olcsó termék, hiszen csak a CPU és a VGA 2000 dollárra rúg, és akkor még hol van a többi komponens, illetve a beépített extrák. Aki tehát ilyen asztali gépet szeretne nagyon mélyen zsebbe kell nyúlnia, de az ASUS nem közölte, hogy pontosan mennyit kell a termékért fizetni.

ASUS B1 hordozható LED projektor
ASUS B1 hordozható LED projektor [+]

Az ASUS B1 hordozható LED projektor kompakt méretével hódíthat. A termékben higanymentes, 500 ANSI lumen fényerejű LED-es fényforrás található és rendkívül rövid távolságra is képes vetíteni: egy méterről akár 130 cm-es átmérőjű kép is kivetíthető. Azonnal be- és kikapcsolható, ami lerövidíti a beüzemelés és leállítás idejét. Az újdonság kínál beépített SD szabványú memóriakártyát kezelő kártyaolvasót, illetve rendelkezik SonicMaster technológiával felszerelt hangszórókkal, ezenkívül PC nélkül képes kezelni a Microsoft Office, a PDF, és a multimédiás fájlformátumokat, ami nagy előny lehet. Az opcionális vezeték nélküli adapterrel még a noteszgépekkel és a PC-kkel való összekötéshez szükséges vezetékek is elhagyhatók.

ASUS SDRW-08D3S-U
ASUS SDRW-08D3S-U [+]

Végül egy külső DVD-íróval is újított az ASUS. Az SDRW-08D3S-U, 8x-os sebességgre képes és a cég szerint ideális társa lehet a Zenbook termékeknek. A lemezminőségért az ATP technológia felel, emellett az adatok nagyobb biztonsága érdekében 256 bites titkosítás is használható. Az AV funkció is hasznos, hiszen így multimédiás anyagok élvezhetők az okostévéken és táblagépeken is, sőt, windowos PC-ken és Maceken is egyaránt működik. Ez a rendszer egyébként az USB 2.0-s porton keresztül küldi át a médiatartalmat, így az adott eszköznek rendelkeznie kell ilyen felülettel, emellett fontos, hogy az USB port képes legyen 1,4 ampert biztosítani a DVD-írónak, különben a termék nem fog bekapcsolni, és így a médialejátszás is üzemképtelen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés