Hirdetés

ASUS PB278Q WQHD monitor munkára és játékra egyaránt

Az ASUS egy olyan méretes monitort jelentett be, amely állításuk szerint professzionális munkakörökben és tehetős játékosok asztalán is megállja majd a helyét. A 27”-es monstrum LED háttérvilágítású PLS panelt kapott, amely 100%-osan lefedi az sRGB színteret, valamint széles, 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, így képszerkesztésre, videovágásra és egyéb grafikus munkákra is alkalmas lehet. Az éles kép és a megfelelő méretű munkafelület miatt sem kell aggódni, a monitor WQHD (2560x1440) felbontású, amely méretéből adódóan 109 ppi-s pixelsűrűséget eredményez.


[+]

Maximális fényereje 300 cd/m², valós kontrasztaránya viszont ismeretlen, mert a gyártó csak a Smart Contrast Ratio (ASCR) technológiával elméletileg elérhető 80 000 000:1 értéket közli a hivatalos specifikációban, ami a professzionális területeken maximálisan irreleváns. Ennél lényegesen hasznosabb a QuickFit Virtual Scale funkció, amely néhány dedikált gomb segítségével pillanatok alatt a képernyőre varázsolható. Ez mérethelyesen különböző szabványos dokumentum és fényképméret kereteket jelenít meg a monitoron, mely hasznos támpontot nyújt, hogy a szerkesztett anyag hogyan fog mutatni a valóságban, de hüvelyk vagy centiméter osztású segédrács is kérhető. A minél jobb képminőség érdekében a Splendid Video Intelligence és a Trace Free megoldások is helyet kaptak a megjelenítőben.


[+]

A játékosok a technológia gyorsasága miatt általában TN+film paneles monitorokat nyúznak, azonban az ASUS PB278Q-ben alkalmazott PLS panel 5 ms-os válaszidőt (szürkéből szürkébe váltás esetén) biztosít, amely papírforma szerint már a pörgősebb események megjelenítésére is alkalmas. Csatlakozói között HDMI 1.4, D-Sub, DisplayPort 1.2 és Dual-link DVI-D sorakozik, valamint 2 x 3,5 mm-es jack csatlakozó is fellelhető, amit a fedélzeten megbúvó 3 wattos hangszórók tesznek indokolttá.


[+]

Az ASUS PB278Q WQHD monitor szeptemberben érkezik, de hivatalos vételára még ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés