Hirdetés

USB 3.0-s DisplayLink adapterrel jelentkezik az I-O Data

Az I-O Data bejelentette a DL-3100 jelzésű DisplayLink adaptert, mely az USB-RGB3/D típusjelzést viseli. A termékkel egyszerűen kiterjeszthető a munkaasztal egy extra kijelzőre, és mindehhez monitoronként csak egy USB portra (és persze adapterre) van szükség.

A DL-3100 egy single-link DVI kimenettel rendelkezik, de a bemeneti adat számára az USB 3.0-s interfész is biztosított. Ezzel elérhető, hogy a DisplayLink adapterre kötött kijelző felbontása 2048x1152 pixel legyen, ami a 2.0-s USB porttal rendelkező megoldások esetében nem volt lehetséges. Az USB 3.0 persze még ennél is többre képes, de az I-O Data úgy gondolta, hogy egyelőre ennyi elég lesz. Mindenesetre később érkezhet egy dual-link DVI, vagy egy DisplayPort kimenettel rendelkező adapter is, mellyel az előbbi felbontás tovább növelhető, sőt az utóbbi interfészt használva még a hangok áteresztése is lehetséges.

Az I-O Data DL-3100 egyelőre csak Japánban kapható, ahol – átszámítva – 137 dollárba kerül. Ez nem éppen alacsony árcédula az USB 2.0-s DisplayLink adapterekhez képest, de tény, hogy jóval nagyobb felbontás érhető el vele.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés