Hirdetés

Kingston DataTraveler HyperX 3.0 – végre egy igazán gyors USB 3.0-s pendrive

Az USB 3.0-s csatolófelület megjelenése óta folyamatosan csordogálnak a gyorsabbnál-gyorsabb pendrive-ok, de forradalmian nagy átviteli sebességet egyik gyártó sem tudott elérni. A ma bejelentett tároló sem fogja feszegetni a SuperSpeed szabvány elméleti (625 MB/s-os) maximális átviteli sebességét, de a HyperX névhez hűen a gyártó egy olyan terméket dob piacra a DataTraveler családban, ami mindenképpen a jéghegy csúcsát jelenti a jelenlegi kínálatban.


[+]

Az új Kingston DataTraveler HyperX 3.0 pendrive nyolccsatornás NAND Flash felépítéssel érte el a specifikációban szereplő maximális 225 MB/s-os olvasási és 135 MB/s-os írási értéket. A kompatibilitás biztosított a régi 1.1-es szabvánnyal és a legelterjedtebbnek számító 2.0-s felülettel is, utóbbi esetben maximum 30 MB/s-os tempóra számíthatunk.

A 64, 128 és 256 GB-os tárolók 5 év garanciával vásárolhatók meg, de egyelőre csak a két kisebbik modellt árazták be, ezek pedig rendre 128 és 254 dollárba kerülnek – és várhatóan az európai piacon is ugyanezekre az árakra számíthatunk (euróban természetesen).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés