Hirdetés

Hűvösen tartja a gépet a Spire és a GlacialTech

Újdonságokkal köszönti a tavaszt a Spire és a GlacialTech. Az előbbi vállalat a TherMax Eclipse néven megjelent processzorhűtőt újította fel, míg az utóbbi gyártó az IceLight jelzésű házhűtőket leplezte le.

A Spire TherMax Eclipse II az alig pár hónapja bemutatott megoldásra épül. Az adatok alapján nem sok dolgot változtatott a gyártó, gyakorlatilag a színezésen kívül nincs is újdonság, tehát a friss modell továbbra is 131 x 70 x 152 mm méretű alumíniumbordát alkalmaz, amire két darab 12 cm-es ventilátor került. A légkavarók percenkénti 2200 fordulatot tesznek meg, ami a gyári mérések szerint 29 dBA-es zajszintet eredményez. Fontos azonban megjegyezni, hogy a csomag kiegészült egy PCI hátlapot elfoglaló fordulatszám-szabályzóval, aminek köszönhetően az igényeknek megfelelő hűtési teljesítményt állíthat be a felhasználó.

Spire TherMax Eclipse II
Spire TherMax Eclipse II [+]

A hűtőbordába futó öt darab, 8 mm-es átmérőjű hővezető cső közvetlenül a processzor felületével érintkezik, ami növeli a hatékonyságot. A Spire TherMax Eclipse II 150 wattos hőmennyiséget képes elvezetni, és az AMD Socket 939, AM2, AM2+, illetve AM3, valamint az Intel LGA775, LGA1156 és LGA1366 foglalatra szerelhető fel. A termék a hónap második felében kerül az üzletek polcaira, az ajánlott fogyasztói ára kicsivel 40 euró alatt lesz.

A hűtőről készült további képeket ebben a galériában lehet megtekinteni.

A GlacialTech az IceLight szériát mutatta be, mely egy 8 és egy 12 cm-es ventilátorból áll. Az előbbi modell percenként 1700, míg az utóbbi 1000 fordulatot tesz meg, ezekhez az értékekhez 19 és 20 dBA-es zajszint tartozik. Az átlátszó ventilátorok kék vagy színes LED-ekkel rendelkeznek, és 30 000 órás MTBF üzemidőre vannak minősítve.

GlacialTech IceLight
GlacialTech IceLight

A GlacialTech IceLight modellek még ebben a hónapban forgalomba kerülnek, az ajánlott fogyasztói árukról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés