Hirdetés

„Jóárasította” folyékony fémes hűtőjét a Danamics

A dán székhelyű Danamics ismét felújítja folyékony fémes hűtőjét. A vállalat első megoldása LM-10 néven mutatkozott be, de annyira drága volt, hogy egy komplett belépőszintű számítógépet lehetett építeni az árából. Sajnos a teljesítmény is hagyott némi kívánnivalót maga után, így nagyon rövid életciklusa volt a terméknek. Szerencsére nem kellett sokat várni az LMX jelzésű verzióra, mely múlt év őszén mutatkozott be, és nemcsak a rendszer teljesítménye javult, hanem az ára is kedvezőbb lett. Ettől függetlenül sokak számára még mindig drága volt, így a Danamics további erőfeszítéseket tett az olcsóbb gyártás érdekében, aminek az eredménye a most megjelent LMX Superleggera lett.


[+]

Az új hűtő gyakorlatilag ugyanazt a működési elvet alkalmazza, mint elődje, azaz a hűtőbordákat összekötő csövekben folyékony fémötvözetet van mozgásban egy elektromágneses pumpának köszönhetően. Maga a borda minimális változásokat tartalmaz az előző LMX modellhez képest. A vállalat 10 grammal csökkentette a termék tömegét, ám a mérete továbbra is 158,2 x 170,5 x 90 mm. Komolyabb módosítások történtek azonban a PowerBooster 2 névre keresztelt pumpában. Az új megoldás összement, így már csak egyetlen 3,5 hüvelykes helyet foglal el, továbbá a felépítésén is jelentősen egyszerűsített a gyártó anélkül, hogy a hatékonysága romlott volna, sőt a fogyasztás is az 1 wattos határérték alatt maradt. A gyártási költségekre ez nagyon jó hatással volt, ami természetesen kihatott az árazásra is.

Az LMX Superleggera ventilátor nélkül érkezik, ám igény esetén 2 darab 12 cm-es légkavarót is fel lehet rá szerelni, ami javítja a rendszer hatékonyságát. A hűtő minden piacon lévő processzorral megbirkózik, ám az AMD Socket AM2, AM2+ és AM3, valamint Intel LGA775, LGA1156 és LGA1366 foglalatokhoz kínált felfogatók közül csak az egyik gyártóhoz illő kiegészítő található meg a dobozában, attól függően, hogy inteles vagy AMD-s modell a kiszemelt. A termék 110 és 120 euró közötti vételárral rendelkezik, ami az LMX kezdeti áránál 40 euróval kevesebb. A későbbiekben egy ventilátorral szerelt Superleggera is megjelenik, ami várhatóan 5-10 euróval kerül majd többe.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés