Hirdetés

CeBIT 2010: a Corsair leleplezte Air szériás CPU-hűtőit

A Corsair az elmúlt évben pont a CeBIT-en jelentette be, hogy belevág a házak gyártásába, ám ez láthatóan nem volt elég, így idén ismét egy új területre evez a vállalat. Ezúttal a processzorok hűtése kerül előtérbe. Bár a cég már rendelkezik egy Cooling Hydro Series H50 névre keresztelt vízhűtővel, a ventilátoros megoldások szegmensébe még nem neveztek be. Az A50 és A70 jelzésű, Air Series termékcsaládba tartozó modellek ezt a hiányosságot pótolják.

Corsair Air Series A50
Corsair Air Series A50

A Corsair A50-es modell 160 x 125 x 81 mm méretű, az alumíniumbordába pedig három hővezető cső szállítja a processzor által termelt forróságot. Az aktív hűtést egy 12 cm-es ventilátor végzi, melynek fordulatszáma percenként 1600 és 2000 között lehet. Az előbbi értékekhez a gyártó mérései szerint 26 és 31,5 dBA-es zajszint tartozik. Az A70-es jelzésű verzió már nagyobb, 160 x 125 x 129 mm-es kiterjedésű, hővezető csőből pedig négyet tartalmaz. A légkavarók száma is megduplázódott, de ezek képességei megegyeznek a kisebb testvéren fellelhető darabéval.

Corsair Air Series A70
Corsair Air Series A70

Az új Corsair hűtők az AMD Socket AM2, AM2+ és AM3, valamint az Intel LGA775, LGA1156 és LGA1366 foglalatra szerelhetők fel. A forgalmazásuk várhatóan tavasszal kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói árukról azonban nincs információ.

A Thermaltake standon is volt egy újdonság. A Frio névre keresztelt processzorhűtőről már a múlt évben beszámoltunk, de a hivatalosan csak most jelentette be a gyártó. Az 1 kg-os megoldás paraméterei változatlanok, ám fény derült az ajánlott fogyasztói árra, ami 60 dollár lesz. A vállalat még ebben a hónapban megkezdi a termék szállítását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés