Hirdetés

HP Wireless Audio – hosszú kábelek drága alternatívája

A HP nagy bejelentési hullámában előkerült egy vezeték nélküli audiojel-továbbító rendszer, mely bizonyos szempontból hasonló szerkezet, mint a tegnap bemutatott Arctic Audio Relay. A HP terméke viszont tényleg csak a távolság vezeték nélküli leküzdéséről gondoskodik, segítségével például kényelmesen összeállíthatunk egy többszobás (multiroom) hangrendszert.

A Wireless Audio a KleerNet technológiát alkalmazza, mely a késleltetés, interferencia és egyéb hibák elkerülése érdekében három frekvenciatartományban (2,4, 5,2 és 5,8 GHz) képes üzemelni. A csomag két részből áll, egy számítógéphez csatlakoztatható USB-s adóból és egy fekete-ezüst vevő dobozból. A vevő oldalon szerencsére nem fukarkodtak a kimenetekkel, két analóg (3,5 mm jack, R/L RCA) és két digitális (SPDIF (RCA), TOSLINK) aljzat fogadja a kiszemelt hangrendszert. A technológia igazi előnye, hogy a számítógépen megszólaltatott hanganyagok veszteségmentesen kerülnek sugárzásra, sztereó és 6 csatornás (5.1) forrás egyaránt.

Beüzemelése nem túl bonyolult, ha a vevő 30 méteren belül helyezkedik el, akkor első használatkor egy párosítási procedúra pár lépését elvégezve többé nem is kell foglalkozni a konfigurálással. Egy időben maximum négy vevőegységgel képes tartani a kapcsolatot, a zónák kezelése a mellékelt szoftverrel történik. Érdekesség, hogy a tegnap bemutatott HP ENVY laptopokban már integrálva találjuk a KleerNet technológiát, itt nincs szükség a pöcökre, de a piacon vannak olyan rendszerek, melyek alapból támogatják a KleerNetet, ebben az esetben a vevő is hanyagolható. A HP Wireless Audiónak negatívumként talán a kicsit otromba USB adót és a 100 dolláros vételárat lehet felróni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés