Hirdetés

Minőségi javulás következhet be a vezeték nélküli hangeszközök terén

A jövő valamilyen szinten a vezeték nélküli technológiáké, de még hosszú utat kell megtenni, hogy ezek a megoldások a vezetékek tökéletes alternatívájaként szolgáljanak. Az újonnan megalakult, számos gyártót magában tömörítő WiSA csoport azon fog dolgozni, hogy szabványosítsa a vezeték nélküli hangszórókat és egyéb hangeszközöket, így biztosítva az egymás közötti kompatibilitást, az interferenciától mentes működést, valamint az eddiginél jobb hangminőség elérését – ezek a termékek ugyanis nem éppen a csúcsminőségükről híresek jelenleg.

A WiSA és a benne foglalt tagok, mint a Pioneer, a SHARP, a Klipsch Group, a DEI Holdings (más néven Polkaudio és Definitive Technology), a Meiloon Industrial és a Silicon Image közösen egy olyan vezeték nélküli, tömörítésmentes HD audió szabvány létrehozásán fáradoznak, mely a kevésbé leterhelt 5 GHz-es frekvenciasávot használná. Emellett különböző specifikációkat is meghatároznak majd a különböző szintű termékeknek (például belépő vagy a csúcskategóriás), illetve termékcsoportoknak (kezdve a sztereótól a 7.1-es megoldásokig).

A végső cél természetesen egy olyan tanúsítási és vizsgálati program létrehozása még több gyártó bevonásával, melynek során a WiSA tanúsítvánnyal rendelkező a termékek garantálnák az interferenciamentes működést, a megfelelő hangminőséget és az említett kompatibilitást. Ezenkívül a WiSA tanúsítvánnyal rendelkező házimozi rendszerek esetében az eddiginél egyszerűbb összeállítás és konfigurálhatóság kidolgozása is napirenden van.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés