Hirdetés

Arctic Audio Relay, a vezetéknélküli többszobás zenemegosztó

Természetes igény, hogy ha otthonunkban valamilyen központi adattárolón, esetleg egyszerűen számítógépünkön rendezetten tároljuk zenei gyűjteményünket, akkor célszerű lenne azt egy másik helyiségben is megszólaltatni, nem pedig lemezekkel és egyéb adathordozókkal bűvészkedni. Ha a többi szobában is van valamilyen zajkeltésre alkalmas berendezés (hangszóró, házimozi rendszer, Hi-Fi stb.), akkor már csak egy olyan eszközre van szükségünk, mely áthidalja a távolságot.


[+]

Az Arctic legújabb szerkezete, az Audio Relay pontosan erre alkalmas, vezeték nélkül vagy vezetékesen kapcsolódik a helyi hálózathoz, konfiguráljuk, hogy milyen forrásban keresse a muzsikát, és készen is vagyunk. Azonban jogosan felmerülhet a kérdés, hogy mégis hogyan irányítjuk a fekete dobozkát? Mert ha ehhez a művelethez át kell szaladni a szomszéd szobába kattintgatni, akkor már rég rossz.


[+]

Szerencsére jelen esetben nem erről van szó, a mai trendeknek megfelelően az eseményeket egy okostelefonnal kontrollálhatjuk. Csak letöltjük az ingyenes szoftvert (ami jelen pillanatban csak Androidra érhető el, de az ígéretek szerint decemberig befut az iOS variáns is), telepítjük, és máris bárhonnan böngészhetjük zenéinket, lejátszási listákat állíthatunk össze és módosíthatunk.


[+]

A rendszer beüzemeléséhez minden szükséges kábelt mellékelnek a csomagban, a hang optikai és sztereó RCA csatlakozón keresztül nyerhető ki. A specifikációban a támogatott audio formátumok listája elég karcsú (MP3, AAC, WAV, WMA), remélhetőleg egy szoftverfrissítés formájában pótolják legalább a legelterjedtebb veszteségmentes FLAC állományok ismeretének hiányát. A kompakt fekete dobozka olcsónak nem mondható, 199,95 dollárt kérnek érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés