Multimédiás üzleti notebook Brazos alapokon a HP jóvoltából

A HP valóban visszatért. Pár hetes bizonytalanság után a vállalat eldöntötte, hogy megtartja a nemrég még eladásra ítélt PC-s üzletágat. A döntés után persze folytatódik a kemény munka, így a tegnapi napon előkerült a Slate 2 jelzésű üzleti tablet PC, míg a mára egy multimédiás üzleti notebookkal készült a cég. Az 3115m jelzésű termék az AMD Brazos platform legerősebb, E-450-es APU-jára épül, mely két darab 1,65 GHz-en üzemelő processzormagot rejt, míg a 80 shader processzorral dolgozó Radeon HD 6320-as grafikus vezérlő magórajele 508 MHz lesz, amit a turbó funkció 600 MHz-re emelhet, amennyiben ez a 18 wattos fogyasztási kereten belül lehetséges.

A notebook 11,6 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású megjelenítőjének natív felbontása 1366x768 pixel, emellett a termék DDR3 szabványú rendszermemóriát kezel, maximum 4 GB-os kapacitás erejéig, továbbá lehetőség lesz az 1333 MHz-es modulok alkalmazására is. Az adattárolást egy 5400 rpm-es merevlemez oldhatja meg, a masina kommunikációs lehetőségeit pedig az Ethernet és a IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, valamint más opcionálisan igényelhető vezeték nélküli kapcsolatok biztosíthatják. A HP a hangzásvilágot Beats hangrendszerrel dobja fel, míg a webkamera HD felbontással dolgozik.

Tekintve, hogy üzleti masináról van szó az akkumulátor alacsony terhelés mellett 11,5 órán át is kiszolgálja a rendszert, illetve a rendszer része a Keyed Cable Lock és a Computrace Pro szolgáltatás. Előbbivel a megfelelő kábelek mellett úgy lehet egy-egy eszközhöz kötni a notebookot, hogy a csatlakozást a felhasználó lezárhatja, így senki sem tudja a terméket elvinni. Ettől függetlenül, ha mégis megtörténnek a legrosszabb eshetőség, és a 3115m-es notebooknak nyoma veszne, akkor a Computrace Pro segítségével távolról is törölhetők a masinán található adatok.

A HP Windows 7 Professional operációs rendszerrel szállítja majd az alapkiépítésben 430 dolláros árcédulával érkező terméket. Az amerikai megjelenésre november 11-én fog sor kerülni, ám az európai startról még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés