Hirdetés

Elérhető az ASUS brazosos ultravékony notebookja

Az ASUS igazán hiánypótló terméket mutatott be. Az AMD Brazos platformja sok méretkategóriában szerepel, de a hordozhatóság szempontjából jónak tartott 13,3 hüvelykes kijelző mellett sok gyártó nem meri bevállalni a terméket. Ez főleg annak tudható be, hogy a platform nagyon sokat tud, és emellett rendkívül alacsony fogyasztási paraméterekkel van megáldva, ami egy jó árcédulával párosítva problémás lehet a teljes termékskála szempontjából. A korral azonban haladni kell, így az ASUS elérhetővé tette az U32U jelzésű masinát, mely az U sorozatra jellemző szálcsiszolt alumíniumvázat kapja, ami alatt műanyag borítás található. A 21,8 mm vékony termék 1,7 kg-ot nyom a mérlegen, vagyis megfelelő a hordozhatóság szempontjából.

Az AMD Brazos platformjára épül masina az E-450-es Vision APU-t használja, mely két darab 1,65 GHz-en üzemelő processzormagot rejt, míg a 80 shader processzorral dolgozó Radeon HD 6320-as grafikus vezérlő magórajele 508 MHz lesz, amit a turbó funkció 600 MHz-re emelhet – amennyiben ez a 18 wattos fogyasztási kereten belül lehetséges. A 13,3 hüvelykes kijelző LED-es háttérvilágítást használ, felbontása pedig 1366x768 pixel. A notebook DDR3 szabványú rendszermemóriát kezel, és az alapmodell 4 GB-ot kap, emellett az adattárolást egy 320 GB-os merevlemez oldja meg.


[+]

A termék kommunikációs lehetőségeit a Gigabit Ethernet, a Bluetooth 3.0 és az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi biztosíthatja. Természetesen az extra kijelzőkhöz elérhető a HDMI, illetve a D-Sub kimenet, emellett a notebookon található egy kártyaolvasó, egy 0,3 megapixeles webkamera, valamint két 3.0-s és egy 2.0-s USB port is. A hangzásvilágról egy Altec Lansing által fejlesztett sztereó hangrendszer gondoskodik. Jó hír, hogy az ASUS nyolccellás akkumulátort szerelt a termékbe, mely a gyártó állítása szerint 10 óráig is bírja a strapát, emellett az U32U készenléti állapotban 14 napig bevethető marad egyetlen feltöltéssel.

AMD visionös gépről lévén szó a rendszer támogatja a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenCL 1.1-es, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t. Emellett az APU UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a Flash animációk gyorsítását a stage video szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt. Ezenkívül a platformhoz alkalmazható az AMD ingyenesen letölthető Fusion Utility for Mobility programja is, ami számos előre beállított teljesítményprofilt tartalmaz, melyeket aktiválva a felhasználó hosszabb üzemidőre tehet szert, továbbá a szintén ingyenes Fusion Media Explorer is futtatható a rendszeren.

Az ASUS előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel szállítja az U32U jelzésű masinát, melynek ajánlott fogyasztói ára 450 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés