Hirdetés

Pezseg a hordozható adattárolók piaca

Látható, hogy a nyári pangásnak vége, ugyanis a gyártók sorra jelentik be legújabb hordozható adattárolóikat. Az Imation egy új, Apollo UX elnevezésű merevlemez-szériát dob a piacra, melynek teljes áramellátásáról az USB 2.0 felület gondoskodik. Természetesen az adatátvitel is ezen a porton keresztül zajlik. A 2,5 hüvelykes rendszerek 160, 250, 320 és 500 GB-os kapacitással érhetők el.


Imation Apollo UX

Az Imation 127,4 x 80,9 x 17,2 mm-es hordozható merevlemezei fekete színezést kaptak, emellett a csomag része egy Total Media Backup szoftver is, mely kompatibilis a Windows és a Mac operációs rendszerekkel. Az Apollo UX termékcsalád a héten kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói árakról még nem nyilatkozott a gyártó, azt azonban elmondták, hogy a készülékekre 10 év garanciát vállalnak.

A Kingston a DataTraveler pendrive-szériát bővíti a 410-es jelzésű modellel. A feketére festett adattároló nem rendelkezik kupakkal, a használathoz a külső borítást kell elforgatni. Az USB interfészre köthető meghajtó támogatja a jelszavas védelmet, az adatátviteli sebessége pedig elérheti a 20 MB/másodpercet is.


Kingston DataTraveler 410 [+]

A ReadyBoost-támogatással rendelkező DataTraveler 410 4, 8, 16 és 32 GB-os kapacitással került forgalomba, a termékek ajánlott fogyasztói ára 3900, 6800, 13 000, illetve 30 200 forint.

A Chaintech igen érdekes koncepcióval állt elő, az APOGEE Links pendrive-ok ugyanis egymásra fűzhetők. Az USB portra csatlakoztatható készülék microSD, illetve microSDHC kártyával üzemel, sőt rendelkezik egy extra USB felülettel is, ahova további adattárolókat köthet a felhasználó.


Chaintech APOGEE Links

A vállalat elmondása szerint egyszerre maximum három pendrive lehet egy USB interfészen, ez a limit minden bizonnyal az áramellátás miatt szükséges. Az APOGEE Links termékcsalád tagjai október elejétől lesznek kaphatók, az áruk azonban még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés