Hirdetés

Különleges pendrive-ok extra kapacitással és titkosítva, illetve egy kék cápa

Alig néhány éve a pendrive-ok méretét még megabájtban mérték, és nagyon távolinak tűnt, hogy a dokumentumok és néhány fotó mellett filmeket, videókat, komplett merevlemez-tartalmakat lehessen rajtuk hordozni. Az óriási tárkapacitásnak persze még most is szép ára van, de ma már igazán méretes darabok is elérhetők. A Kingston már tavaly nyáron prezentálta a világ első negyed terás pendrive-ját, a DataTraveler 300-at, ennek az utódja a most bemutatott DataTraveler 310.

Kingston DataTraveler 310
Kingston DataTraveler 310

Ez a 74 x 22 x 16 mm-es csöppség ugyanúgy 256 GB adat tárolására képes, és szintén USB 2.0 porttal kapcsolódhat a számítógéphez. Maximális olvasási és írási sebessége 25, illetve 12 MB/s, ami azt jelenti, hogy bizony jó időbe telik megtölteni adatokkal... Az hatalmas tárkapacitásnak persze megkérik az árát, a Kingston DataTraveler 310-ért 822 eurót kell kifizetni.

Kingston DataTraveler 310
Kingston DataTraveler 310

Sokkal kevesebb adat fér a Corsair pendrive-jára, mégis, valószínűleg a többség számára hasznosabb lehet, mint az óriási Kingston. A Padlock 2 ugyanis 256 bites hardveres titkosítást kínál, az adatokhoz csak a PIN kód bepötyögésével lehet hozzájutni. Ehhez külön gombsor áll a felhasználó rendelkezésére. Az USB 2.0-s csatlakozóval felszerelt adattároló nem véletlenül öltözött vastag gumiburokba, így egészen jól ellenáll a külső hatásoknak.

Corsair Padlock 2
Corsair Padlock 2

A 8 GB-os tárkapacitást kínáló, szuperbiztonságos Corsair Padlock 2-höz 10 éves garancia jár, és 42 eurót kell kifizetni érte.

Corsair Padlock 2
Corsair Padlock 2

A Wilk Elektronik GOODDRIVE Shark nevű pendrive-ja belsőre teljesen átlagos darab. Talán két dolog emeli ki a hasonló eszközök tengeréből: az egyik, hogy Európában, Lengyelországban gyártják, a másik, hogy cápamintával díszítették. Az érdekes csomagolású, kék színű meghajtó 20 MB/s-os olvasási és 10 MB/s-os írási sebességgel rendelkezik, a tárkapacitása pedig 2, 4, 8, 16, 32 és 64 GB lehet. A pendrive-okat hamarosan viszontláthatjuk a boltok polcain, az árukról viszont egyelőre még nincs információ.

GOODDRIVE Shark
GOODDRIVE Shark

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés