Hirdetés

Hódítanak a miniatűr ITX számítógépházak

Amikor a VIA a tavalyi 2002-es hannoveri CeBIT kiállításon bemutatta az első mini ITX házat és benne a VIA C3 processzort, sokan molyogtak a bajszuk alatt. Azóta hatalmasat fordult a világ és az egyre több mini PC megjelenése a tajvani céget igazolja.

A Yeong Yang vállalat volt az első gyártó, aki a VIA után ilyen kisformátumú házakat készített. A cég már régebben piacra dobta az YY-A10x-sorozatú termékeit, amelyek inkább a micro ATX-szabványnak felelnek meg. Mivel a mini ITX formátum ennél jóval kisebb, így természetesen ezek a micro-ATX készülékekbe is beleillennek.

A Lian Li a PC-402 típusjelű házakat jelentette most meg, amelyek a cégtől megszokott minőségben és természetesen alumíniumból készülnek. Ezeket a házakat már egy akrilból készült előlappal is ellátják. A Casetek - a Xaser III-sorozat gyártója - szintén úgy döntött, hogy piacra dobja mini ITX-eit.

Az EPIA-sorozat növekvő sikere is a VIA-t igazolja, mivel egyre többen vesznek ilyen mini PC-ket, aki pedig barkácsolni szeret, az néhány amerikai weboldalon már ahhoz is talál segítséget, hogy önmaga készítse el saját számítógépházát.


Forrás: www.hardtecs4u.com

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés