Hirdetés

Díszdoboz: új Yeong Yang számítógépház

A Yeong Yang YY-5601 típusú számítógépház méltán számíthat majd sikerre a felhasználók körében. A legfőbb érdekessége, hogy nem nyolc, hanem 12 centiméteres ventilátorokkal rendelkezik, amelyek akár csökkentett fordulatszám mellett is sok levegőt képesek mozgatni, ráadásul csendesen. A két eszközből egyet a ház elejére, egyet pedig a hátulsó falára tettek. Ezt a funkciót egyébként például az Avance cég egyes típusai is kínálják már.

A ház meglehetősen tágas, öt merevlemeznek, egy külső 3,5-colos meghajtónak (például FDD) és négy 5,25-colos készüléknek jut hely benne. Az öt háttértárolót oldalirányban lehet beszerelni, aminek az az előnye, hogy jobban szellőzhetnek és az IDE-kábel sem válik zavaró tényezővé. Hátrány viszont, hogy az IDE-kábeleknek megfelelő hosszúságúaknak kell lenniük, hogy a legalsó merevlemezt is rájuk köthessük. A beépítést egyébként sínrendszer segíti.

A PCI-os foglalatú kártyákat egy dugós csatlakozórendszer segítségével rögzíthetjük, így már nincs szükség a csavarhúzóra sem. Hogy ez a megoldás jobb-e, mint a Casetek cég rendszere, majd elválik. Az egész házat a felhasználó-barátság jellemzi, az előlapi kivezetések például felülre kerültek, ráadásul az előlapi felső kávát le is kerekítették.

Az új modell sorozatgyártása május közepén kezdődik meg, így már nyárra a boltokba kerülhetnek az első házak. A Yeong Yang YY-5601-es modellt a Computex-en is megcsodálhatják a szerencsések.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés