Hirdetés

A grafikus kártyákba is beköltözik az Ultra Durable technológia

A Gigabyte hivatalos közleménye szerint hamarosan a grafikus kártyáknál is elérhetővé válik az eddig csak az alaplapokon alkalmazott Ultra Durable technológia. A nyomtatott áramköri lapon az eddigi egy helyett két unciányi rezet használnak fel a tápellátó és földelő rétegeknél, ami – amellett, hogy csökkenti az impedanciát, és ezáltal kevesebb energia vész kárba – javítja az elektromos jelek minőségét, és ez jobb túlhajtást is eredményez. A megkettőzött rézmennyiség a hőelosztáson is javít, ez a gyártó állítása szerint 5-10%-kal hűvösebb grafikus processzorokat eredményez.

Az áramellátó részleg MOSFET-jeit a hagyományos helyett Low RDS MOSFET-ekre cserélték, amelyek kisebb energiaszükséglettel és alacsonyabb hőtermeléssel rendelkeznek. A felhasznált kondenzátorokat is csúcsminőségű, Japánban gyártott szilárdelektrolitos változatokra cserélik, amelyek elődeiknél hosszabb élettartamot biztosítanak, jó hőtűrő képességük pedig a megbízhatóságukat növeli. Megújulnak a fojtótekercsek is, az eddigi vasmagos helyett ferritmagos változatok kerülnek majd a grafikus kártyákra, amelyek jobban ellenállnak az oxidációnak, és kisebb elektromágneses interferenciát keltenek.

Gigabyte GV-N250ZL-1GI
Gigabyte GV-N250ZL-1GI

Végül a felhasznált memóriamodulok terén is változtatnak, az Ultra Durable logóval ellátott termékekre ezentúl kizárólag elsőosztályú, a Samsung vagy a Hynix gyáraiból származó, előre letesztelt chipek kerülnek. Az első ilyen grafikus kártya az NVIDIA GeForce GTS 250-en alapuló GV-N250ZL-1GI lett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés