Hirdetés

Sasszemű PC-k a Logitech jóvoltából

A QuickCam Ultra Vision típussal a Logitech eddigi webkamera-kínálata hamarosan újabb csúcsmodellel egészül ki. A most bemutatott webkamera 1,3 magapixeles, magas fényérzékenységű szenzorral rendelkezik, melynek segítségével 1280x960 pixeles felbontású képek, vagy 640x480 pixeles felbontású, 30 képkocka/másodperces képfrissítésű videók készíthetők.

A QuickCam Ultra Vision bár fix fókuszú optikával rendelkezik, a vele készített képek mégis élesebbek lehetnek az átlagnál, a webkamera ugyanis egy öt üvegtagból álló lencserendszert kapott, mely 1,6 blendének megfelelő fényerejével egyben azt is biztosítja, hogy a kép, illetve mozgókép minősége még rossz fényviszonyok közepette is megfelelő lehet.

A monitor tetejére állítható, vagy a noteszgépek kijelzőjére csíptethető QuickCam Ultra Vision egyébiránt dizájntanulmánynak sem utolsó; a szürke, hengeres testű kamera több krómozott betétet is tartalmaz (többek között ilyen elem takarja a beépített, visszhangszűrős mikrofont is), a kamera aktív állapotáról egy kéken ragyogó LED tájékoztat, a hengeres test két oldalán található – szintén krómozott – nyomógombbal pedig pillanatfelvételt lehet készíteni, vagy a kontrollablakot lehet előhívni.

A QuickCam Ultra Vision mellett augusztus elején további négy webkamerát is piacra dob a Logitech; érkezik a motorizált, mozgást követő kamerafejjel ellátott QuickCam Sphere MP, a QuickCam Fusion és a QuickCam Pro 5000 frissített változata, valamint a belépőszintű QuickCam Communicate STX. Az öt webkamera fogyasztói ára rendre 150, 130, 100, 80, valamint 50 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés