Hirdetés

Conceptronic médialejátszó Intel CE 3100 alapokon

A Metrological Media Innovations és a Conceptronic márkanevet birtokló 2L International bejelentették, hogy Yuixx néven fejlesztett közös médialejátszójuk hamarosan forgalomba kerül. Az új termék elsőként alkalmazza majd az Intel múlt nyáron bejelentett CE 3100 elnevezésű médiaprocesszorát, mely egy rendkívül alacsony fogyasztású SoC (System-on-Chip) rendszer.


[+]

A Yuixx HD médialejátszónak és IPTV set-top boxnak is használható. A rendszer médiaprocesszora x86 utasításkészletet használó központi maggal rendelkezik, aminek köszönhetően az operációs rendszer feladatát egy célirányosan módosított Linux disztribúció látja el, amit a Metrological biztosít. Ennek eredményeképpen a fekete színű, kisméretű termék támogatja az összes fontos videókodeket, továbbá képes az 1080p felbontású anyagok lejátszására

A Conceptronic új eszköze a mozgóképeket HDMI, komponens és kompozit kimeneten keresztül továbbíthatja a TV-nek, a Dolby Digital és a DTS pedig a TOSLINK (optikai) kimenetről szólaltatható meg. A termék tartalmaz még két darab USB portot és egy SD/MMC kártyaolvasót, a SATA interfészre csatlakozó merevlemez akár 2 TB kapacitású is lehet. Opcionális lehetőség a 3G-s (UMTS/HSUPA) rádiós interfészek támogatása, a digitális tévétuner beépítése, a 802.11n Wi-Fi vezérlő alkalmazása a vezeték nélküli médiamegosztáshoz, valamint a Bluetooth modul a billentyűzet és az egér használatához. Utóbbi segítségével könnyebben használható a beépített böngésző is, mely képes az Adobe Flash 9.0-s állományok lejátszására.

A Conceptronic Yuixx kezeli a Yahoo Widget-eket, a Twitter klienst és a Youtube viewert, továbbá rendelkezik webkamerával is. A termék várhatóan nyáron jelenik meg, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nem döntöttek a készüléket megtervező vállalatok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés