Hirdetés

A Biostar hivatalosan is bejelentette a TZ68K+ alaplapjának érkezését

A Biostar új alaplapjáról egy hónapja szerezhettünk először tudomást, mára pedig a hivatalos bejelentése is megtörtént, így már nem kell sokat várni a megjelenésre sem, bár erről sajnos továbbra sincsenek pontos információk. A TZ68K+ nevének megfelelően természetesen az Intel Z68 chipsetet tartalmazza, mely támogatja a második generációs, Intel Core i7, i5 és i3 Sandy Bridge processzorok használatát legfeljebb 95 wattos TDP-ig. Az ATX-es formátumú, 305 x 230 mm-es méretű lapon négy DIMM slot kapott helyet, melyek összesen legfeljebb 16 GB DDR3-as memóriát tudnak fogadni, amik akár 2200 MHz-es változatok is lehetnek.


[+]

A bővítőkártyák számára két, CrossFireX összeköttetést is támogató x16-os, 2.0-s PCI Express sín, valamint egy x1-es PCIe és két normál PCI áll rendelkezésre. A tárolók 6 vagy 3 Gbps-os átviteli sebességet nyújtó SATA csatlakozóira köthetők, RAID 0, 1, 5 vagy 10 tömbökbe is, amiben a Matrix RAID funkció is a felhasználó segítségére lesz. Külső eszközök pedig az ASMedia ASM1042 chipje által biztosított 3.0-s USB portjaira, vagy 2.0-s USB aljzataira köthetők. A szokásos kiegészítők sem hiányoznak, így van Realtek RTL8111E chipre épülő Gigabit LAN csatlakozási lehetőség, hatcsatornás hangrendszer (Realtek ALC892), valamint HDMI, DVI és D-Sub képkimenetek is a csatlakozók között.

A Biostar alaplap támogatja a BIO-Remode2 technológiát, mellyel androidos vagy Apple okostelefonokról, tabletekről irányíthatjuk a számítógépet. A Charger Booster funkció az USB-n keresztüli gyorstöltésre használható, a Rapid Switch pedig plusz bekapcsoló- és reset gombokat jelent az alaplapra integrálva. A Rapid Debug 3 pedig egy többszegmenses LED kijelző, ami a hibák kiszűrésére és a CPU hőmérsékletének követésére használható.

A Biostar TZ68K+ alaplap áráról most sem számolt be a gyártó, ám hamarosan valószínűleg fény derül rá, mivel a hírek szerint Oroszországba már megindult a szállítása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés