Hirdetés

Újabb Z68-as alaplap érkezik az ASRocktól

Nem túl sok Z68-as alaplap jelent meg eddig az ASRock tálalásában, azonban most végre ismét bemutatkozott egy. Az új termék a Z68M-ITX/HT jelzést viseli, és a nevének megfelelően Mini-ITX formátumot kapta, így leginkább HTPC-kbe ajánlható, amennyiben a lehetséges vásárlók meg tudnak barátkozni a Sandy Bridge videólejátszást érintő problémájával.

A termék LGA1155-ös foglalatú processzorokat tud fogadni, ami mellett két memóriafoglalat várja a legfeljebb 2133 MHz-es DDR3 modulokat, ám megjegyzendő, hogy az 1333 MHz-es tempó felett az adott beállítás tuningnak számít. Két-két darab 6 és 3 Gbps-os SATA aljzat is található az alaplapon a tárolók és az optikai meghajtók számára.


[+]

A csatlakozók közt találunk egyébként 7.1-es hangkimenetet, D-Sub, DVI és HDMI képkimeneteket, Gigabit Ethernet aljzatot, továbbá két 3.0-s USB-t és egy eSATA-t is. Az ASRock olyan technológiákat is bevetett a Z68-as alaplapnál, mint a LucidLogix Virtu, a Smart Response, az Xfast LAN és Xfast USB, valamint az UEFI BIOS.


[+]

A Z68M-ITX/HT csomagjában egyébként számos, a HTPC-khez különösen hasznos kiegészítő is található, mint például MCE kompatibilis távirányító vevőegységgel, audiokábel, valamint a CyberLink MediaEspresso 6.5 és az ASRock MAGIX Multimedia Suite programok.


[+]

Az alaplap ára egyelőre nem derült még ki, ahogy megjelenésének pontos dátuma sem ismert, és az sem, hogy mindenhol HTPC-s kiegészítőkkel árulják-e, vagy csak bizonyos országokban lesz elérhető a teljes csomag. Utóbbi esetben főleg a mellékelt szoftverek hiányával érdemes számolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés