Hama blog: Bluetooth-os headsetek a Rapoo műhelyéből

Az elmúlt hetekben írtunk a Rapoo ügyes mozgásáról a kütyük piacán, majd bemutattuk 2,4 GHz-es rádióhullámokkal működő headsetjeit. Most az ugyanezen a frekvencián, de szabványos, Bluetooth technológiával dolgozó modelljeit tálaljuk. Ezek az eszközök inkább a Rapoo új irányvonalába, a mobil kiegészítők közé tartoznak, de a legtöbb notebookkal vagy Bluetooth adaptert beépítve asztali számítógéppel is használhatóak. A fülesek hatótávolsága nagyjából tíz méter, vezeték nélkül értelemszerűen akkumulátorról működnek, ami mini USB csatlakozón keresztül tölthető.

A Rapoo H6020 külsőre nagyon hasonlít a múltkor bemutatott H3050-re és H3070-re, és hozzájuk hasonlóan háromféle színben (fekete, szürke, kék) készül. Kisméretű, fülkagylóra ülő hangszóróházait vékony pánt fogja össze, ami légies megjelenést ad a terméknek. A bal oldali fülhallgatóra helyezték a kívülről csak apró lyukként megjelenő mikrofont, illetve a csúszkás hangerőszabályzót. A beépített akkumulátor 12 órányi zenét vagy 15 órányi hívást biztosít, feltöltése pedig három órát vesz igénybe. A Rapoo H6020 ajánlott fogyasztói ára 11 000 forint.

Valamivel nagyobb méretű, kevésbé légies, viszont valószínűleg kényelmesebb megoldás a Rapoo H6060. A feketében és fehérben elérhető headset fényes burkolatot kapott, fejpántja picit vaskosabb, és ki is van párnázva. A rejtett mikrofon mellett ezúttal érintésérzékeny kezelőgombokat találunk, melyekkel a zenelejátszásnál hasznos hangerőszabályzás és számváltás kezelhető. A külső méret mellett az akkumulátor kapacitása is nőtt, három óra töltéssel 16 órányi szórakozást biztosít. A Rapoo H6060 ajánlott fogyasztói ára 12 000 forint, de a H6020-hoz hasonlóan ennél valamivel olcsóbban is megtalálhatjuk a piacon.

Azóta történt

Előzmények