Rapoo összehajtható headsetek

Az elmúlt hetekben a hazai forgalomba a Hama kereskedelmi láncán keresztül bekerülő Rapoo márka mikrofonos, vezeték nélküli fülhallgatóival, vagyis headsetjeivel foglalkoztunk. Vannak köztük olyanok, amelyek külön kis adó-vevőt használnak, és olyanok is, amelyek Bluetooth technológia révén létesítenek kapcsolatot a számítógéppel vagy mobil készülékkel. Mindkét kategóriában található olyan modell, ami használaton kívül összehajtogatva, kisebb helyen is tárolható.

Kicsi, USB csatlakozóba dugható adó-vevővel érkezik a Rapoo H3080 összehajtogatható headset. A fekete és fehér színben kapható (utóbbinál háromféle lehet a betét színe) eszköz 2,4 GHz-es rádióhullámokat használ a vezeték nélküli adatátvitelhez, hatósugara pedig nagyjából 10 méter. Vékony, de párnás betéttel ellátott fejpántja műanyagból készül, a fülkagylóra ülő hangszórókat szálcsiszolt fémbetét tartja. A termék vonalvezetése letisztult, első látásra nem is lehet észrevenni, hol törik meg a fejpánt, hogy a headsetet a mellékelt tokba lehessen hajtani.

A Bluetooth 4.0 technológiát használó Rapoo H6080 külsőre teljesen azonos a H3080-nal, további funkcióit tekintve annyi a bővítés, hogy itt kapunk virtuális hívásfogadási lehetőséget. A bejövő hívásokat hangvezérléssel (yes vagy no szóval) fogadhatjuk vagy utasíthatjuk el. A beépített, mini USB csatlakozón keresztül tölthető akkumulátor mindkét modellnél akár 16 órás működési időt is biztosíthat, feltöltése 2 órát vesz igénybe. Az USB adapteres Rapoo H3080 ajánlott fogyasztói ára 11 000 forint, a H6080-é pedig 15 000 forint, de a hazai piacon kicsit olcsóbban is találkozhatunk velük.

Előzmények