Hirdetés

Halkulnak a Western Digital merevlemezei is

Nem egészen egy héttel a Samsung legújabb, halk és energiatakarékos merevlemezszériájának bejelentése után a piac egy másik jelentős szereplője, az amerikai Western Digital is előhozakodott hasonló profilú HDD-ivel. A gyártók közül többen kínálnak már otthoni szórakoztatóelektronikai berendezésekhez, ipari videofeldolgozó rendszerekhez (DVD-felvevőkhöz, set top boxokhoz, videoszerkesztőkhöz stb.) optimalizált merevlemezeket – ilyen célra szánja most a Western Digital is új, WD AV sorozatú tárolóegységeit, melyek a korábbi modellekhez képest halkabb, hűvösebb és energiatakarékosabb üzemmel kecsegtetnek.

A 3,5 hüvelykes méretkategóriájú Western Digital AV HDD-ket napi 24 órás, heti 7 napos üzemre tervezte a gyártó; az újdonságok két meghibásodás közt (MTBF) átlagosan akár egymillió órát üzemelhetnek bármiféle hiba nélkül. A WD AV merevlemezek a hangzatos IntelliSeek eljárás révén kedvező energiafogyasztást és halk üzemet kínálnak egyszerre, mindezt az aktuátor mozgatási mechanizmusának optimalizálásával érték el – a Samsunghoz hasonlóan. A termékadatlap szerint a Western Digital AV sorozat merevlemezeinek fogyasztása a cég többi modelljéhez hasonlítva csakugyan kedvezően; 0,97-8,77 watt között alakul, mindemellett a 26-29 dB(A) zajszinttel dolgozó egységek valamivel halkabbak is az átlagnál.

A Western Digital AV szériája 80, 160, 250, 320 és 500 gigabájtos kapacitással, Serial ATA II és PATA interfésszel érhető el. A 7200 fordulat/perces motorral ellátott egységek kapacitástól függően 2 vagy 8 MB puffermemóriát kapnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés