Hirdetés

Csendes merevlemezeket jelentett be a Samsung

Új, asztali számítógépekhez fejlesztett merevlemezcsaláddal lép piacra áprilisban a PC-s komponensek és perifériák piacán egyre markánsabb jelenlétet képviselő Samsung Electronics. A SpinPoint S166 sorozatú HDD-k a gyártó korábbi megoldásaihoz hasonlítva számottevően halkabban üzemelnek, ugyanakkor teljesítményüket tekintve nem kell szégyenkezniük.

Az újdonságok a gyártó által korábban bevezetett SilentSeek és NoiseGuard technológiák továbbfejlesztett változatai révén a Samsung közleménye szerint akár 15 százalékkal halkabbak lehetnek a többi asztali HDD-sorozat tagjainál: az egyelőre 80 és 160 gigabájtos kapacitással piacra kerülő típusok egységesen 24 és 27,5 dB(A) zajszint mellett dolgoznak (üresjárati üzemmódban és fejpozicionálás közben), szemben a hasonló kapacitású merevlemezek 28 és 32 dB(A)-s átlagos értékeivel. A Samsung a fentebb is említett két technológia bevezetése mellett több módosítást is végzett a SpinPoint S166 sorozatú HDD-k mechanikai és elektronikai felépítésén, így többek közt egy lemeztányérra optimalizálták az aktuátort, új mechanika vezérli dinamikusan a fej és a lemez felülete közti távolságot, az egységek mindemellett vadonatúj, a korábbinál gyorsabb és energiatakarékosabb működést ígérő vezérlőchipet is kaptak.

A SpinPoint S166 sorozatú merevlemezek egyelőre három típussal képviseltetik magukat a Samsung termékpalettáján. A 7200 fordulat/perces motorral ellátott HDD-k 80-160 GB maximális tárolókapacitást nyújtanak, 2 (csak a 80 GB-os típusnál) vagy 8 MB puffermemóriával rendelkeznek, és Serial ATA II interfészen keresztül (az NCQ üzemmód is támogatott) csatlakoznak a rendszerhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés