Hirdetés

Sugárkövetésre kigyúrt Basemark tesztprogram érkezett

A GPUScore Relic of Life Vulkan 1.2 és DirectX 12 API-n keresztül is működőképes.

A Basemark még a 2018-as esztendő közepén mutatta be a Basemark GPU nevű tesztprogramot, amelyről nem volt elmondható, hogy nagy sikereket ért volna el, és ezen a DirectX 12 későbbi implementálása sem javított. A fejlesztők azonban nem adják fel, és újra nekilendülnek a 3DMark által dominált terület letarolásának.

Az első próbálkozáshoz viszonyítva nagy különbség, hogy elkezdték azt a fejlesztési modellt másolni, amit a konkurens UL Benchmarks alkalmaz, így bevezetik a GPUScore programnevet, és ennek égisze alá érkeznek majd a különböző tesztek. A vállalat szerint hármat terveznek jelenleg, és ezek között az első a Relic of Life nevet viseli.

A Relic of Life Vulkan 1.2 és DirectX 12 leképezőket támogat, emellett kötelező hozzá sugárkövetést hardveresen kezelő grafikus vezérlő, illetve minimum 6 GB VRAM. A Basemark szerint ez az első tesztprogram, amely Vulkan alatt támogatja a sugárkövetést, és ezáltal Linux alatt is futtatható a Windows 10 és 11 operációs rendszerek mellett. Az egyéb követelmények tekintetében x86/AMD64-es processzor, illetve 12 GB rendszermemória szükséges.

A Relic of Life tükröződésre és globális illuminációra használ sugárkövetést, ami látszik is a végeredmények, de az összhatás grafikailag nem tűnik erősnek, sőt, kifejezetten gyenge. Főleg az árnyékok, illetve az egyes felületek megjelenítésének minősége az, ami meg sem közelíti a 2022-ben elvárható szintet, kis túlzással tíz évvel korábban is gyengének számított volna.

A GPUScore Relic of Life az alábbi oldalról tölthető le a megfelelő operációs rendszerekre. Az ingyenes verzió esetében a konfigurálás limitált, illetve kötelező az internetkapcsolat a futtatásához, de egyéni üzlet keretében lehet kérni a Corporate verziót is, ami már szabadon paraméterezhető, és az indításához online kapcsolat sem szükséges.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés