Hirdetés

Részletezte az FD-SOI elérhetőségét a GlobalFoundries

A drezdai és a csengtui gyár szolgálná ki az alternatív piaci igényeket.

A GlobalFoundries nézőpontjából már régóta ismert, hogy milyen irányokat céloznak meg, így a fő partnereiknek biztosított, nagy teljesítményű FinFET node-ok mellé FD-SOI opciók közül is lehet majd választani, elvégre sok potenciális megrendelőnek alternatív igényei vannak.

A 22 nm-es FD-SOI node leginkább akkor érdekes, ha nagyon számít a költségek relatíve alacsonyan szinten tartása, miközben azért az elavultnak tekinthető HKMG node-oknál jobb teljesítményre lenne igény.

Thomas Morgenstern, a GlobalFoundries alelnöke a DigiTimes számára elmondta, hogy a drezdai gyárban autóiparba szánt lapkák készülnek majd 22 nm-es FD-SOI node-on, méghozzá az európai piacra. A csengtui üzem szintén az említett gyártástechnológiát kínálja, és kínai IoT szegmenst, valamint az 5G-s kommunikáció piacát célozza. Később elérhető lesz a 12 nm-es FD-SOI is, ami nem biztos, hogy minden partnert érdekel majd, mivel egyesek számára túl költséges lenne az átállás.

Maga a csengtui üzem a GlobalFoundries és a város kormányzatának közös tulajdonában van, a 22 nm-es FD-SOI node-on pedig a 2019-es esztendő második felében kezdheti meg a tömeggyártást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés