Hirdetés

Gigantikus NAS-t jelentett be a Thecus

A Thecus bejelentette legújabb hálózati tárolóját, mely elődje, az N7700 után az N7700PRO nevet kapta, és a vállalat legkomolyabb ilyen terméke. A készülék tekintélyes mérettel rendelkezik, ami annak köszönhető, hogy akár 7 winchestert és fogadhat, így maximálisan 14 TB-os tárkapacitás érhető el. Az 7700PRO-t természetesen főleg vállalati felhasználásra ajánlják.

A készüléken helyet kapott egy LCD kijelző is, amin a fontosabb információk jelennek meg. A csatlakozók közül négy USB 2.0 és egy eSATA is van rajta, de belül találunk egy PCIe-t is, és ennek, valamint egy 10 Gbps-os Ethernet adapternek a segítségével a 300 MB/s-os adatátviteli sebesség is elérhető. A készülék belsejének kialakításánál sem spóroltak, egy Intel Core 2 Duo processzor ketyeg itt 4 GB DDR2 RAM társaságában.

A winchesterek természetesen RAID 0, 1, 5, 6, 10, illetve JBOD módba köthetők. A berendezés támogatja az iSCSI initiatorokat, ami lehetővé teszi, hogy DAS-ként, azaz közvetlenül csatolt tárolóként is el lehessen érni. Az N7700PRO elboldogul többek között az Ext3, XFS és ZFS fájrendszerrel, és széles körű online menedzselésre is lehetőségünk nyílik, távoli merevlemezek adatait menthetjük el, fájlokat tölthetünk fel. A gigantikus NAS hamarosan forgalomba kerül, de az áráról még nincsen információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés