Hirdetés

Tavaszi megújulás a NAS szerverek körében

A brit illetőségű, otthoni szerverek készítésére specializálódott Tranquil új terméket mutatott be a napokban, az SQA-SuperStort, amely az SQA-5H utódjának is tekinthető, pontosabban annak a felújított változata. Három eSATA porttal szerelték fel a készüléket, amikre további, több meghajtós egységeket lehet kapcsolni, így többszörözve meg az összkapacitást. Ezek lehetnek például a Tranquil SQA-EX háttértárkeretei is, de természetesen harmadik féltől érkező megoldások is alkalmazhatók. A lehetőségek száma elég nagy, és akár 20 meghajtó összekötése is megoldható, legfeljebb 40 TB-ig bővítve a kapacitást.

Tranquil SQA-SuperStor
Tranquil SQA-SuperStor

A SuperStor gyárilag 2 GB DDR2-es memóriával van ellátva, de még egyszer ugyanennyit bele lehet tenni. A gép agya az Intel kétmagos Atom D510 processzora, aminek a hűtéséről egy ventilátor nélküli alumíniumborda gondoskodik. Öt meghajtóhelye közül egyet töltöttek meg, egy Western Digital gyártmányú, Green Power sorozatú, 1 TB-os merevlemezt találhatunk itt. A fekete és fehér színben elérhető, Windows Home Server PP1 operációs rendszerrel ellátott SQA-SuperStor bruttó 995 dollárnak megfelelő áron rendelhető meg, a szállítás pedig április 12-től indul.

A Thecus sem teljesen új termékkel állt elő, ők is csak felújították egyik előző NAS szerverület, az N7700-et. A frissített modell, az N7700+ immár rendelkezik egy x8-as PCI Express aljzattal, amibe például 10 gigabites Ethernet kártyát is lehet rakni. A Thecus újdonsága egyszerre hét SATA háttértárat tud kezelni, támogatja a RAID 0, 1, 5, 6, 10, illetve a JBOD módot is. Belsejében egy Celeron-M processzor dolgozik 2 GB memória társaságában. Egy eSATA és négy 2.0-s USB portot, továbbá két Gigabit Ethernet aljzatot is találunk rajta. A hűtését két ventilátor biztosítja, az áramellátásért pedig egy 300 wattos tápegység felel. A NAS szerver hamarosan megjelenik, többféle kapacitásban lesz elérhető, az árak azonban egyelőre még nem ismertek.

Thecus N7700+
Thecus N7700+

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés