Hirdetés

Gigantikus LED videofallal rukkolt elő a Barco

A plazma vagy LCD technológiával már egészen nagy méretű kép hozható létre, hogy a projektorokról ne is beszéljünk, de ezek a fasorban sincsenek a Barco által most bemutatott kijelzőhöz képest.

Barco NX4
Barco NX4

A LED-es videofal 10,4 méter széles, és 2,3 méter magas. Maximális felbontása 2240x504 képpont, ami azt jelenti, hogy egy-egy pixel 4,66 milliméteres. Azaz túlságosan közelről nem igazán érdemes nézni a képet, de távolabbról már egészen ütős lehet. A 2000 cd/m2 maximális fényerőnek köszönhetően a készülék kültéri használatra is kiválóan alkalmas. A szinte tökéletes fekete előállítására képes eszköz maximális valós kontrasztaránya 4000:1.

120 hertzes képfrissítési ráta mellett képes a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére, amelyhez a felhasználóknak aktív shutteres szemüveget kell viselniük. Az NX4 típusjelzésű eszközt egyébként  nyilván nem otthoni használatra tervezték, bár azért valószínűleg akad egy-két dúsgazdag ember, aki megengedhetné magának. Mindenesetre az áráról még nincs hivatalos információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Barco

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés