Hirdetés

Egy terabájtos belső HDD-vel megtámogatott LCD tévékkel jelentkezik a Panasonic

A Panasonic az év elején jelentette be, hogy saját IPS Alpha LCD paneleket fejlesztett ki, és nem is kell sokáig várni arra, hogy az ezekkel megtámogatott termékek a boltokba kerüljenek.

Panasonic TH-L37R3
Panasonic TH-L37R3

Március 18-tól például már meg is vásárolható az R3 széria két darabja, egy 32 (TH-L32R3), és egy 37 (TH-L37R3) hüvelykes képátlóval domborító modell. Az új paneleknek köszönhetően a válaszidőt állítólag sikerült 2 ms-ra csökkenteni, és az energiafogyasztás is 22 százalékkal redukálták a tavalyi tévékhez képest. A lényeg persze a beépített 1 TB-os kapacitású merevlemez, amelyre 120 órányi HD felbontású (17 Mbps) műsor rögzíthető. Sőt a felhasználó akár külső merevlemezre, vagy SD kártyára is felveheti kedvenc műsorait, ami akkor jöhet jól, ha egy időben több olyan program fut, amelyről nem kíván lemaradni.

A TH-L37R3 képes a Full HD felbontás megjelenítésére, és körülbelül 1650 dollárt kérnek majd el érte. A kisebb testvéréért csak 1300-at kell letenni az asztalra, viszont ebben az esetben meg kell elégedni 1366x768 képponttal.

Ugyanebben az időben érkezik egy 42 hüvelykes plazma is, amelyet a Panasonic a pletykák szerint belépő szintű modellnek szán. Ez csak azért érdekes, mert ez a Full HD felbontással operáló készülék is képes a 3D-s tartalmak megjelenítésére. Úgy tűnik joggal merül fel, hogy a gyártók a jelek szerint mindenáron le akarják nyomni a 3D-t az egyelőre hezitáló vásárlók torkán, de az is lehet, hogy tévesek az információk, és lesznek ennél jóval olcsóbb és kisebb tudású tévék hasonló méretben.

Panasonic TH-P42S
Panasonic TH-P42S

Az alkalmazott új panel 15 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint korábbi társai, és a hírek szerint a valós kontrasztarányt tekintve is jobb értékekkel büszkélkedhet, mint elődei. A TH-P42S3 is képes a műsorok külső merevlemezre vagy SD kártyára történő rögzítésére, és közel 1550 dollárt kóstál majd.

Előzmények

Hirdetés