Hirdetés

Gigabyte SkyVision WS100 – 10 méter HDMI kábel helyett

A WHDI (Wireless Home Digital Interface) 1.0-s szabványt kihasználva a Gigabyte piacra dobta a SkyVision WS100-as szettet, mely képes kis hatótávolságon belül bármilyen, HDMI-vel és USB kapuval rendelkező eszköz képi- és hangjeleit az 5 GHz-es sávon vezeték nélkül továbbítani egy HDMI bemenettel rendelkező kijelzőre. A WHDI megoldás előnye, hogy speciális hardvert nem igényel (mint például az Intel WiDi), könnyű üzembe helyezni, illetve nem igényel meghajtóprogramot és vezérlőszoftvert.


[+]

Az Amimon chipjére épülő megoldások egy adóból és egy vevőből állnak. Előbbi egy USB kulcsnál picit nagyobb méretű eszköz normál HDMI csatlakozóval a végén és micro USB kapuval az oldalán. Értelemszerűen a HDMI csatlakozik a forrás eszköz (PC, notebook, konzol, tablet, okostelefon) HDMI kimenetére, az USB kapu pedig a tápellátásért felelős, aminek kiszolgálása egy mellékelt kábelen keresztül szintén a forrás eszköz feladata – mivel külső tápegység csak a vevő mellé jár. A kisméretű dobozba zsúfolt vevő HDMI kapun keresztül csatlakozik a házimozi erősítő vagy megjelenítő bemenetére (projektor, tévé). Tápellátása – mint említettünk – szintén USB kapun keresztül történik, ám ehhez már adnak tápegységet is, hiszen az adóval ellentétben a beüzemelés után ennek fix helye van.

Az adó és vevő kettő közötti távolság 10 méter lehet, így egy tömörített 1080p felbontású kép- és 5.1-es audiofolyam zökkenőmentesen továbbítható, miközben a késleltetés sem lesz több 1 ezredmásodpercnél. A SkyVision WS100 teljesen úgy viselkedik működés közben, mintha a forrás és a vevő kábeles összeköttetésben lenne, így a munkafelület (asztal) kiterjesztésére is felhasználható PC vagy notebook esetében.

A Gigabyte SkyVision WS100 hamarosan a boltokba kerül, áráról viszont egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés