Hirdetés

Giada Uni-BOX mini PC Sandy Bridge alapokon

A gyártók aránylag csöndben vannak, mert mindenki a hamarosan induló CeBIT-re tartogatja a nagyobb bejelentéseit, de a Giada azért csak nem bírt magával, és megszellőztették Uni-BOX sorozatú mini számítógépeik első példányát. A gyártó neve eddig sem volt ismeretlen az SFF (Small Form Factor) szegmensben, így nem meglepő, hogy ezen a területen próbálnak valami innovatív koncepciót letenni az asztalra.


[+]

A részben fémből készült kisméretű ház egy ezüst felső és egy fekete alsó részből áll, melyek elég egyedien illeszkednek egymáshoz. A belsejében egy Intel HM65 Express lapkakészlettel szerelt alaplap bújik meg, amely mobil Sandy Bridge processzorokat fogad, de konkrét típusról még nem esett szó. Arról viszont igen, hogy 4 GB memória és 16 GB-os mSATA csatolós SSD lesz a konfigurációban, ez utóbbi minden bizonnyal a Smart Response technológiáját hívatott kiszolgálni, ami az Intel SSD gyorsítótáras megoldása.


[+]

A videokimeneteket nem aprózták el, hátoldalán D-Sub, DVI és HDMI sorakozik, az oldalára pedig még egy DisplayPort is került. Ezen kívül 4 x USB port, fülhallgató kimenet és mikrofon bemenet, Ethernet és egy soros port figyelhető meg a képen. Digitális hangkimenetről nem tettek említést, így csak reménykedni lehet, hogy az egyik jack csatlakozó „világít”, vagyis egy átalakító segítségével optikai S/PDIF-ként is funkcionálhat. A Giada még azt is elárulta, hogy az Uni-BOX nagyjából 30 wattot fogyaszt egy 1080p-s videó lejátszása folyamán. További részletek a jövő héten kezdődő CeBIT keretein belül várhatók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Giada

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés