Hirdetés

Giada i51 mini PC nagyokat megszégyenítő teljesítménnyel

A legtöbb nettoppal is ugyan az a helyzet, mint egy sokadik „új” netbookkal: unalomig ismételt, gyengécske hardverkombináció valamilyen csomagolásban. Még egyetlen gyártó is képes magát többszörösen ismételni. A kínai JEHE által bejelentett Giada i51 azonban üde színfolt a klónáradatban. A fekete, vagy fehér színű, diszkrét mintázattal megbolondított készülékház nagyjából akkora, mint két egymás mellé állított DVD tok (192 x 155 x 26 mm), vagyis megjelenésével semmi gond, a nappaliban épp úgy megtalálhatja a helyét, mint az irodai környezetben.

Mint legtöbbször, a lényeg most is a felszín alatt keresendő. Teljesítmény (és valószínűleg ár) szempontjából szépen skálázódik az i51-es sorozat, processzorból 32 nm-es Sandy Bridge lapkára épülő Celeron (857), illetve második generációs mobil Core i3, i5, vagy i7 közül lehet válogatni. Legyen szó multimédiás, irodai, átlagos otthoni vagy komolyabb számítási kapacitást igénylő munkaköri tevékenységről, a Giada mindegyikre nyújt alternatívát. Sajnos az integrált Intel HD Graphics 3000 miatt viszont a komolyabb grafikus számításokat igénylő programokat mellőznünk kell majd.

Az adatok tárolásáról 2.5”-os, 500 GB-os HDD gondoskodik, DDR3 memóriából pedig maximum 4 GB-ot fogad (1 darab SO-DIMM foglalat). Vezetékes és vezeték nélküli interfészek egész garmadáját vonultatja fel az apró dobozka: 4 darab USB 2.0, 1 darab USB 3.0, HDMI, VGA, hangkimenet és mikrofonbemenet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, Bluetooth és kártyaolvasó is szerepel a specifikációban. A gyártó 30W-os fogyasztást adott meg, ami valószínűleg erősen függ a kiépítéstől, csakúgy, mint az árcédula, ami 421 eurótól indul. Németországi startja a hónap végén várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Giada

Azóta történt

Hirdetés