Hirdetés

A Galaxy bejelentette a sokadik GeForce GTX 260 kártyáját

A Galaxy ismét bemutatott egy gyárilag tuningolt NVIDIA kártyát, melyet a tervezők GeForce GTX 260+ Overclocked Edition névre kereszteltek. A saját tervezésű termék az 55 nm-es technológiával gyártott GT200 lapkát használja, mely 216 stream processzorral dolgozik, és 625 illetve 1350 MHz-es mag- és shader-órajelen üzemel, ami némileg magasabb az NVIDIA 576 és 1242 MHz-es ajánlásaihoz viszonyítva. A kártyán összesen 896 MB kapacitású fedélzeti memória van, mely 2 GHz-es effektív frekvencián ketyegő GDDR3 memórialapkákra épül.

A hűtéshez a Galaxy egy nagyméretű ventilátorral operáló, méretes kiterjedésű alumínium bordát használ, mely több hővezető cső segítségét is kihasználja. A vállalat állítás szerint a légkavaró halkan teszi a dolgát, viszonylag magas légszállítási paraméterek mellett. A PCI Express 2.0 csatolóval érkező kártyára egy DVI, egy HDMI és egy tévékimenet került. A termék mellé a gyártó mellékeli az Xtreme Tuner tuningszoftver is, melynek használatával a ventilátor vezérlése igény szerint állítható, emellett lehetőség van a módosított BIOS-ok beégetésére is. Ha az előbbi eljárás nem sikerülne, a második BIOS képes életre kelteni a kártyát, ami komoly segítséget jelent a felhasználónak.

A Galaxy GeForce GTX 260+ Overclocked Edition még ebben a hónapban az üzletekbe kerül, az eredetileg tervezett 180 dolláros ajánlott fogyasztói ár azonban várhatóan csökkenni fog az AMD agresszív árpolitikájának köszönhetően.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés