Hirdetés

Memóriában gazdag GeForce GTX 260 a Galaxy tálalásában

Az utóbbi időben a Galaxy csak úgy ontja az új grafikus kártyákat, és ennek a felhasználók csak örülhetnek. A vállalat legújabb megoldása az NVIDIA GeForce GTX 260-ra épül, melyhez nem kevesebb mint 1792 MB GDDR3 memóriát társítottak a tervezők. A Samsung gyártmányú memórialapkák effektív órajele azonban 1998 MHz maradt, ami megfelel a referenciának. A hűtésről egy négy hővezető csővel ellátott, nagyméretű alumíniumborda gondoskodik, melyet három ventilátor hűt, a gyártó állítása szerint megfelelően halk zajszint mellett.


Forrás: TechConnect

A saját tervezésű nyomtatott áramkörre épülő, 55 nm-es technológiával gyártott GT200 lapka 216 stream processzorral és 72 textúrázó csatornával operál. A grafikus processzor 576 MHz-es mag- és 1242 MHz-es shaderórajelen üzemel, ezek a paraméterek megfelelnek az NVIDIA ajánlásának; a Galaxy azonban kiemelte, hogy a megduplázott memóriamennyiség következtében a magas felbontásoknál előnyre tesz szert az új jövevény. Bár ez első hallásra egy ügyes marketingmonológnak tűnik, a GeForce rendszerek partícióalapú memóriamenedzsmentje miatt Full HD felbontásban és magas élsimítás terheléskor tényleg gyorsabb lehet a többletmemóriával szerelt verzió.


Forrás: TechConnect

A PCI Express 2.0 csatolóval érkező termékre két DVI és egy tévékimenetet szereltek a tervezők, a tápellátást pedig egy 4+1 fázisú rendszer biztosítja. Az új versenyző még ebben a hónapban megjelenik, ajánlott fogyasztói ára egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés