Hirdetés

Tuningra buzdít a Galaxy

A Galaxy ismét egy új kártyával jelentkezik, melyet GeForce GTX260+ 216SP névre kereszteltek a tervezők. A friss termék az 55 nm-es technológiával gyártott GT200 chipet hordozza magán, a cég közleménye szerint a grafikus lapka 216 darab stream processzorral és 72 textúrázó csatornával gazdálkodik. A referenciamodellhez viszonyítva az órajeleket némileg megemelték a mérnökök, a mag 625 MHz-es, a shaderek 1350, a memóriák pedig effektív 2100 MHz-en üzemelnek.

A PCI Express 2.0 csatolóval rendelkező kártyára két DVI és egy tévékimenet került, GDDR3 szabványú memóriából pedig a szokásos 896 MB-tal szerelték fel. A megfelelő hőmérsékletről az Arctic Cooling által fejlesztett Twin Turbo gondoskodik, mely négy darab hővezető csövet alkalmaz a grafikus processzor hűtésére, a nagyméretű alumíniumborda gyorsabb hőelvezetését pedig két darab ventilátor segíti.

A Galaxy elmondása szerint a GeForce GTX260+ 216SP 7%-kal gyorsabb a referenciamodellnél, a mellékelt Xtreme Tuner tuningszoftverrel azonban további tartalékokat kereshetnek a felhasználók. A program az órajelek emelésén és a működés monitorozásán kívül a ventilátorok valós idejű vezérlésére is képes, emellett lehetőséget biztosít a módosított BIOS-ok beégetésére is.

A termék várhatóan a jövő hónapban jelenik meg, az ajánlott fogyasztói árról még nem számolt be a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés