Hirdetés

Szupervékony Geforce GTX 260

Ugyan már a boltokban vannak a vadonatúj Radeon HD 5870-es modellek, nincs mindenkinek szüksége ekkora teljesítményre. Viszont van egy olyan szempont, amiről szeretnek megfeledkezni a gyártók, ez pedig a VGA mérete. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy egy grafikus kártya mekkora helyet foglal el, egyáltalán beszerelhető-e egy adott gépbe. A hírek szerint a legújabb Galaxy GTX 260 meglepően vékonyra sikeredett, így nincs szükség extra helyre a gépbe építésénél.

Forrás: Inpai
Forrás: Inpai

A kártya természetesen a régóta ismert, 55 nanométeren gyártott GT200 lapkára épül, amelyik 216 stream processzorral és 72 textúrázó csatornával dolgozik. A 896 MB összkapacitású fedélzeti memória 2000 MHz-es órajelen üzemel, ez nagyjából megfelel az NVIDIA ajánlásának. A mag és a shaderek viszont 625, illetve 1350 MHz-en ketyegnek, ami enyhe tuningot jelent a referenciamodell 576 és 1242 MHz-es értékeihez képest.

Forrás: Inpai
Forrás: Inpai

A kártyát két hattűs PCIe konnektor látja el energiával, a hűvösen tartásáról pedig a Vapor Chamber technológia gondoskodik. Természetesen nem maradtak le róla a csatlakozók sem, ellátták DVI, HDMI és DisplayPort kimenettel is. Az új Galaxy GTX 260 videokártya ideális lehet olyan HTPC-rendszerekbe, amelyeknél fontos a megfelelő grafikai teljesítmény. Pontos megjelenési idejéről és várható áráról egyelőre még nincsen információ.

Forrás: Inpai
Forrás: Inpai

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés