Hirdetés

Fujitsu blog: megújultak a PRIMERGY szerverek

Münchenben, április 13-án jelentette be a Fujitsu PRIMERGY szervercsaládjának legújabb modelljeit. A frissítés minden kiszerelési formátumú, kétutas megoldást érint a tornyoktól a rackeken és pengéken át egészen a fürt node-okig. Meghatározó eleme a Broadwell-EP architektúrára épülő Xeon E5-2600 v4 processzorcsalád, amit néhány hete indított útjára az Intel. Az új lapkák tokozása az előd Haswell-EP-hez hasonlóan maradt Socket R3 (más néven LGA2011-3), a gyártástechnológia viszont 14 nm-es.


[+]

A processzormagok maximális száma huszonkettő, míg az L3 gyorsítótár mérete legfeljebb 55 MB lehet, memóriából pedig DDR4-et kezel. A csúcs, huszonkét magos Xeon E-2699 v4 2,2 GHz-en jár, TDP fogyasztási értéke 145 watt, listaára pedig meghaladja a négyezer dollárt. Teljesítményben nagyjából húsz százalékkal körözi le elődjét, és mivel a Fujitsu építette az első ilyen lapkákat használó szervereket, most számos teljesítményrekordot tart a PRIMERGY szerverekkel.

Ezeknek a gépeknek az egyedisége, hogy Németországban, Augsburgban tervezik, építik és tesztelik őket, ezáltal az olyan európai vállalatok számára érdekesek különösen, amelyek minimalizálni szeretnék az USA-ban és Kínában gyártott – potenciálisan hátsó ajtót vagy egyéb csúfságot rejtő – komponenseket. Ráadásul az európai gyártással és összeszereléssel rövidebb szállítási időre lehet számítani, mint a konkurenciánál. Nem csak a teljesítményen csiszoltak, hanem az új lapkák energiahatékonyságát is kihasználták. Az alacsonyabb fogyasztás mellett a Fujitsu Cool-safe Advanced Thermal Design megoldással csökkentették a nagy szerver komoly erőforrásokat igénylő hűtési költségeket, aminek lényege, hogy az új modelleknél 40 °C-ról 45 °C-ra növelték a biztonságos működés felső határértékét.

Fujitsu PRIMERGY TX2560 M2
Fujitsu PRIMERGY TX2560 M2 [+]

A PRIMERGY TX2560 M2 a frissített kínálat legegyszerűbb modellje. A toronyszerver könnyen kezelhető, bankfiókokba, orvosi rendelőkbe is egyszerűen telepíthető. Alapfelszerelésébe tartozik a TPM 2.0 biztonsági modul. A PRIMERGY RX2510 M2, RX2530 M2, RX2540 M2 és RX2560 M2 sokoldalú rack szerverek különböző magassággal és belső elrendezéssel, a legelsőt kifejezetten internet- és tárhelyszolgáltatóknak fejlesztették ki. A PRIMERGY BX2560 M2, illetve BX2580 M2 a blade szerverek alap építőköve, míg a PRIMERGY CX2550 M2 és CX2570 M2 scale-out rendszerek a nagy teljesítményű, bonyolult számítógépeket építő egyetemek, kutatóintézetek kedvencei lesznek. Utóbbiak gyárilag beépített folyadékhűtéssel rendelhetőek.

Fujitsu PRIMERGY CX2570 M2 folyadékhűtése
Fujitsu PRIMERGY CX2570 M2 folyadékhűtése [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés