Fujitsu blog: megújult a Lifebook A557

Érdekes módon ezúttal visszafelé fejlődött a Fujitsu legegyszerűbb notebookja.

A Fujitsu Lifebookjainak legalsó szegmensébe is megérkeztek a hetedik generációs Core i processzorok. A sallangmentes, egyszerű laptopnál szerencsére hozzáértő módszerrel nyirbálták meg azokat a funkciókat, amelyekkel költséget lehet megtakarítani. A gépházat nem vékonyították le túlzottan, az anyaghasználat is igényes maradt, akárcsak az összeszerelési minőség. Érdekes, hogy a vázat és burkolatot nem a közvetlen elődből, a Lifebook A556-ból, hanem az egy generációval korábbi Lifebook 555-ből vették át.


[+]

Jó hír, hogy megtartották a két memóriafoglalatot, a Gigabit Ethernet vezérlőt, sőt még a Full HD felbontású kijelző lehetőségét is, bár egyelőre nem tudjuk, hogy IPS vagy TN panel kerül bele. Nincs viszont M.2 SSD foglalat, de tehetünk második adatárat az optikai meghajtó helyére, a mobilinternet modemet viszont külső, USB-s megoldással kell majd összehozni. Egyébként kék USB 3.0 kapuból van bőséggel, összesen három darab. Egyelőre még nincs különálló grafikus alrendszerrel szerelt modell, de elképzelhető, hogy a jövőben készítenek majd ilyet, ahogyan az elődöknél is.


[+]

Egyelőre csak Core i5-7200U-val rendelhető a Lifebook A557, amiből háromféle, magyar honosítású konfigurációt adott meg a hazai képviselet. A legolcsóbb 8 GB memóriával, 256 GB-os SSD-vel, Full HD kijelzővel, 48 wattórás akkumulátorral és három év garanciával szinte pontosan kétszázezer forintba kerül, a Windows 10 Pro operációs rendszer negyvenezer forinttal dobja meg az árát. Kapható SSD helyett 1 TB-os merevlemezzel is, úgy ára 220 000 forint, amiben már a Windows 10 Pro is benne van.

Előzmények