Hirdetés

Frissült a Microsoft belépő tabletje, a Surface Go

A Surface Go 2 kicsit erősebb hardverrel, kicsit nagyobb kijelzővel, de változatlan fizikai méretekkel kerül piacra május közepén.

A Microsoft Surface Go 2018-as bemutatkozása óta lassan két év telt el, így épp ideje volt annak, hogy a redmondi óriás előrántsa a második generációs modellt, mely egyszerűen csak a Surface Go 2 nevet kapta.


[+]

A változatlan méretű házban egy nagyobb, 10,5 hüvelyk képátlójú, már 1920x1280 pixel felbontású PixelSense kijelző kapott helyet, ami fölött két mikrofon és egy Full HD webkamera figyel, de természetesen a hátlap felső részének közepére is jutott egy optika.


[+]

Az eszközön továbbra is megtalálható a Surface Connect port, egy USB Type-C és egy jack csatlakozó, valamint a kinyitható támaszték alatti microSD kártyaolvasó, de az igazán nagy fejlesztések a burkolat alatt történtek. A 399 dolláros alapmodellben egy Intel Pentium Gold 4425Y processzor teljesít szolgálatot 4 GB RAM és egy 64 GB-os eMMC tároló, vagy az 549 dolláros változat esetében 8 GB RAM és egy 128-as eMMC tárhely társaságában, míg a csúcsot a 629 dolláros verzió jelenti, amiben egy Core m3 processzor és szintén 8 GB memória található, de már egy 128-as SSD-vel kiegészítve. Utóbbi elérhető lesz LTE modemmel is, ennek ára 729 dollár lesz, a vállalatok pedig választhatják ugyanezt a modellt, de már 256 GB-os SSD-vel is, 879 dollárért.

A nagyobb akkumulátornak és az alacsonyabb fogyasztású lapkáknak köszönhetően az üzemidő a cég állítása szerint elérheti a 10 órát, a rendszert pedig tovább bővíthetjük a szokásos Surface-kiegészítőkkel is. Mivel a fizikai méretek nem változtak, így az elődmodellhez vásárolt Type Cover és Surface Pen az új kiadással is használhatóak maradnak, ha pedig ez lesz az első Surface Gónk, akkor ezeket 100 dollár körüli áron tudjuk majd beszerezni.


[+]

A piaci bevezetés május 12-én lesz esedékes, a felsorolt országok között (USA, Kanada, Egyesült Királyság, Ausztrália, Új-Zéland, Németország, Ausztria, Írország, Franciaország, Svájc, Belgium, Hollandia, Dánia, Finnország, Norvégia, Svédország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Lengyelország és Japán) azonban Magyarország – szokásos módon – nem szerepel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés