Hirdetés

A leválasztható billentyűzetes tableteké a jövő

Az IDC piackutatása alapján csökkenni fognak a hagyományos PC-k és notebookok eladásai, de a 2 az 1-ben eszközök számára még van remény.

Többször is előfordult már a Prohardver oldalain az IDC neve, a piackutató vállalat pedig most egy újabb előrejelzést adott ki. Felméréseik szerint a 2019 és 2023 közti időszakban várhatóan 2,4%-kal csökkenni fognak a PDC eladások, vagyis azon eszközöké, ami ki tud váltani egy személyi számítógépet, ide értendők a notebookok és tabletek is. A PDC kategórián belül azonban növekedés is várható, az IDC azt jósolja, hogy ultrabookból és 2 az 1-ben eszközökből 5%-kal több fog fogyni ugyanezen periódusban.


[+]

A felmérés azt mutatja, hogy 2020-ra akár 400 000 alá is beeshet az eladott PCD-k darabszáma, mert bár idén emelkedés volt tapasztalható az eladási számokban, ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a Windows 7 támogatási időszaka véget ért, ezért sokan kényszerültek eszközcserére, ez a növekedés azonban év végére és jövőre meg fog állni. Jitesh Ubrani, az IDC szakértője azt állítja, hogy az Apple és a Microsoft jár jó úton, hiszen ők a többi PC gyártóval ellentétben nem az átalakítható notebookok fejlesztését erőltetik, hanem a lecsatlakoztatható billentyűzettel ellátott tabletekre fókuszálnak, a nem is olyan régen bevezetett smart connectornak és a hamarosan érkező iPadOS-nek köszönhetően pedig szerinte 2023-ra az Apple fogja uralni a 2 az 1-ben eszközök piacát.

A következő nagy lökést valószínűleg az 5G elterjedése fogja adni, mely 4 év múlva várhatóan a piacon lévő tabletek minimum 10%-ában már megtalálható lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés