Hirdetés

Fórum-hírek az nVidia NV35 chipről

A hozzászólás attól az Uttar nevű fórumtagtól származik, aki az nVidia közösségen belül azzal szerzett magának hírnevet, hogy mindig belső információkat tud meg még a hivatalos bejelentések előtt.

Szerinte az NV35 várható legfontosabb újdonságai: 256-bites memóriainterfész; 12 PixelShader-művelet menetenként; sRGB támogatás a Gamma-textúrákhoz; Shadow Volume gyorsító (hasonló, mint a Shadow Buffer); két TMDS-enkóder 1600x1200 képpontnál nagyobb felbontással rendelkező LCD-k számára; új, illetve feljavított IntelliSample implementáció.

A GeForce FX 5800 (Ultra)-hoz hasonlóan az NV35 is 0,13 mikronos gyártástechnológiával készül majd a tajvani TSMC-nél, és - az ATi Radeon 9700-hoz hasonlóan - Flip-Chip csomagban kerül majd le a futószalagokról.

Az Uttar által közzétett információk között egyébként az a legfeltűnőbb, hogy az nVidia az NV35 esetében visszatér a DDR-1 RAM-okhoz. Ennek indoka egyrészt a DDR-2 memóriák által okozott hatalmas hő, ami a GeForce FX 5800 (Ultra)-nál tapasztalt magas hőmérsékletekhez és turbinahangszerű hűtőhöz vezetett, illetve az a tény, hogy még mindig elegendő a DDR-1 RAM-ok által nyújtott maximális sávszélesség (256 bit széles busz esetén).

Az nVidia NV35-öt előreláthatólag a május 14-e és 16-a között a az USA-beli Los Angelesben megrendezésre kerülő hagyományos "E3" óriáskiállításon mutatják majd be hivatalosan.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés