Hirdetés

Jövő hónapban lesz az NV35 hivatalos bejelentése

Tajvani források szerint az nVidia következő generációs, NV35 jelű grafikus processzorának hivatalos bejelentését jövő hónapban várhatjuk. Elvileg az újdonságra épülő kártyák röviddel a bejelentés után megjelennek.



A CeBIT idején az NV35-ből már voltak minták, ebből zárt ajtók mögött bemutattak működő példányt is. Előfordulhat, hogy ezek nem a végleges verziók voltak, de az biztos, hogy az úgynevezettt „tape-out” akkor már megtörtént. Az nVidia pedig azt állítja, hogy a tape-out után 100 nappal képes a termék tömeggyártására. Ha figyelembe vesszük, hogy az első példányok február végén, március elején megvoltak (a CeBIT március első felében volt), akkor a május vége elképzelhető időpontnak tűnik a bejelentésre.

Szerencsés esetben ezután nagyon rövid idővel megjelenhetnek a polcokon az új kártyák is, de azért valószínűbbnek tűnik, hogy legkorábban június elején találhatunk ilyeneket néhány boltban – Japánban, illetve az Egyesült Államokban. Számunkra azonban nem lenne meglepő az sem, ha ennél még később jelennének meg az NV35-re épülő kártyák, ugyanis a hírek szerint az IBM fogja gyártani az nVidia legfejlettebb technológiáját képviselő chipeket. Kétségtelen, hogy az NV35 ezek közé tartozik, ám a megállapodás csak nyártól érvényes, ebben az esetben a kártyák biztos, hogy június elejénél később tűnnek fel a piacon.

Az NV35 a GeForce FX 5800 (NV30) továbbfejlesztett változata, melyen több módosítást is végrehajtanak a magasabb teljesítmény és kibocsátási arány, valamint az alacsonyabb hűtési igény elérésének érdekében. Az egyik jelentős újítás az NV30 128 bites memóriabuszának 256 bitesre való bővítése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés