Hiba volt az NV30 kiadása

Jen-Hsun Huang, az nVidia vezérigazgatója ugyanis a franciaországi Cannes-ban a The Inquirer internetes oldalnak elismerte, hogy hibát követtek el az NV30, azaz a GeForce FX 5800 Ultra piacra dobásával, mivel sem a 0,13 mikronos gyártástechnológia, sem a DDR-II RAM-ok még nem érettek meg a sorozatgyártásra, illetve az együttes felhasználásra (azért figyeljük meg, hogy Huang elegánsan az "éretlen piacra" keni a dolgot, és szót sem ejt például arról, hogy milyen súlyos hiba volt a 128 bites memóriainterfésznél maradni).

Az biztos, hogy rendkívül szimpatikus dolog, ha egy cég beismeri hibáit, az elbaltázott stratégiai döntéseit, nem mindig csak a "siker-jelentéseket" teszik közzé. Ugyanakkor azt az nVidiánál is tudják, hogy az NV35-nek valahogy be kell futnia, különben komoly gondba kerülhet a cég.

A technikai specifikációkkal (450 - (900) MHz-es DDR-1 memóriaórajel, 256 bites interfész, négy renderelő pipeline, egyenként két textúrázóegységgel) ezúttal sem lesz gond, probléma maximum csak a kiszállítások körül lehet. Hiszen ne feledjük, az nVidia május 14-én mutatja be az NV35-öt és júniusra ígéri az első bolti példányokat. A GeForce FX 5800 Ultra lassan már fél éve a piacon van hivatalosan, mégis alig találkozunk vele.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés