Hirdetés

Felszívja magát az Intel, és harcba száll a hatmagos Phenomok ellen?

A hónap elején említettük meg, hogy az Intelnél olyan, megfizethető áron megvásárolható CPU-k piacra dobásán gondolkodnak, melyek szorzója teljesen szabadon állítható. Ezt a szolgáltatást a vállalat többnyire csak az aktuális csúcsmodellnél tette lehetővé, ám az adatok szerint most egy Lynnfield és egy Clarkdale kódnevű processzor is szorzózártól mentesen kerül forgalomba.

Az LGA1156-os foglalatba érkező termékek Core i7-875K, illetve Core i5-655K típusjelzéssel jelennek majd meg. Az előbbi modell az i7-870 módosításából született, azaz 2,93 GHz-es órajellel, 8 MB harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik, és támogatja a Hyper-Threading, illetve a Turbo Boost technológiát. Az utóbbi termék az i5-650 egyenes ági leszármazottja, így 3,2 GHz-es órajelen üzemel, az L3 gyorsítótára pedig 4 MB kapacitású. Mivel a szorzó egyik modellnél sincs korlátozva, az esetleges tuning meglehetősen könnyen kivitelezhető. Az árakról még nincs pontos adat, de kicsivel a szorzózáras testvérek fölé várhatók.

Az Intel valószínűleg el akarja terelni a figyelmet az AMD hatmagos felhozataláról, amelyről az elmúlt héten rántotta le a leplet egy alaplapgyártó. Azóta több új információ is kiszivárgott. Többek között azt pletykálják, hogy Phenom II X6 1090T néven készül egy Black Edition verzió is, mely 3,2 GHz-es órajelen ketyeg, az ára pedig 300 dollár körül lesz, azaz az Intel Core i7-930-cal kel versenyre. Az 1055T jelzésű modell esetében 200 dolláros árat feltételeznek, ami igencsak baráti lenne. A harc remélhetőleg kiéleződik tavaszra, és láthatunk az Inteltől egy gyors árcsökkentést is, ami már hónapok óta várat magára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés