Hirdetés

Egy alaplapgyártó leplezte le a hatmagos Phenomok órajeleit

Az AMD hatmagos, Thuban kódnevű processzorairól már korábban is csepegtettek pár adatot, ám az órajelekről semmilyen információ nem szivárgott ki. A Gigabyte azonban egy véletlen folytán elárulta ezeket, valamint a fogyasztásra vonatkozó paramétereket.

A Phenom II X6 néven megjelenő processzorok a hatmagos Thuban lapkára épülnek. A 45 nm-es SOI gyártástechnológiával készülő, Socket AM3 tokozású termékek kétcsatornás DDR2 és DDR3 memóriavezérlővel rendelkeznek majd. A processzorokban magonként egy, azaz összesen hat darab 512 kB-os L2 gyorsítótár kap majd helyet, az L3 gyorsítótár pedig 6 MB kapacitású lesz. A 95 wattos TDP fogyasztási osztályba sorolt, 1035T jelzésű modell 2,6 GHz-es órajelen fog üzemelni, míg az 1055T és 1075T nevű verzió 2,8, illetve 3 GHz-es órajelen ketyeg. Az előbbi változatból lesz 95 és 125 wattos is, míg az utóbbi CPU fogyasztása a 125 wattos osztályba esik.

Érdemes megjegyezni, hogy az X6-os modellekkel egyetemben érkezik egy Phenom II X4 960T típusjelzésű processzor is, mely Zosma kódnévre hallgat, és a hatból négy aktív maggal rendelkezik. A TDP fogyasztása várhatóan 95 watt lesz. Az órajeléről még nincs pontos adat, de 3,2 vagy 3,4 GHz-es értékről pletykálnak. A harmadik negyedévben is várható újdonság, mely minden bizonnyal a legerősebb és a legtöbbet fogyasztó Phenom II X6 lesz, 3,2 GHz-es órajellel.

Az árazásról sajnos mindenki hallgat, de annyit biztosan lehet tudni, hogy az AMD modelljei közel sem lesznek olyan drágák, mint az Intel korábban leleplezett hatmagos megoldása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés