Hirdetés

Félrecsúszott valami a PCI Express 4.0 kommunikálásánál

Az új PCI Express 4.0 mégsem célozza meg a 300 wattos teljesítményátvitelt.

A PCI Express 4.0-s szabványról még a hét első felében írtunk, amikor is maga a PCI-SIG alelnöke árulta el a Tom's Hardware kérdésére, hogy az új csatoló a 300 wattos energiaátvitelt célozza meg. Ez több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt, és heves vitákat is kiváltott az IT fórumokon.

A PCI-SIG azonban megkereste a Tom's Hardware-t, és informálták róla őket, hogy félreértés történhetett, ugyanis a csatolón keresztül szállítható teljesítmény marad 75 watt. Azt azonban még nem döntötték el, hogy mennyi lesz a bővítőkártyába összesen szállítható teljesítmény, ami most 300 watt, de ezt ma már igen sok hardver esetében túllépik a gyártók. Valószínűleg ez az érték növekedni fog.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hol csúszott homokszem a gépezetbe, ami végeredményben a félreértést okozta. Valószínűleg Richard Solomon értette másképp a kérdést, és arra reagált, hogy mi az a minimum teljesítményfelvétel, amit összesen megcéloznak. Ez persze most már lényegtelen, ami fontos, hogy a PCI-SIG pontosította a választ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés